Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matbutik inför 25-årsgräns på kiwi: ”Det dummaste jag har hört”

Harry Styles.Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN
– Ni kanske såg att jag halkade tidigare under låten. Det verkar som det varit på grund av en kiwi, ska artisten ha sagt.Foto: PHILIP REESON / PRESSENS BILD

En matbutik i Manchester, England har infört 25-årsgräns på att köpa kiwi.

Anledningen är att Harry Styles-fans kastat upp frukten på scen när han uppträtt.

– Det här kan komma att bli ett problem, ska den före detta One direction-stjärnan ha sagt enligt brittiska musikmagasinet NME.

Den före detta One direction-medlemmen Harry Styles har haft en lyckad solokarriär bakom sig sedan han lämnade bandet. På det självtitulerade soloalbumet som släpptes i maj 2017 fanns monsterhiten ”Sign of the times” – men även låten ”Kiwi”.

”En grön, fröig gegga”

Och det var när Styles framförde just låten ”Kiwi” på en spelning i London som han halkade på en av flera kiwifrukter som kastats upp på scenen.

– Ni kanske såg att jag halkade tidigare under låten. Det verkar som det varit på grund av en kiwi. Det var anledningen, en grön, fröig gegga. Titta, där är en till. Det här kan komma att bli ett problem, sa Styles under konserten enligt NME.

 

https://twitter.com/hearteyeslarryy/status/925137690860949511?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.nme.com%2Fnews%2Fmusic%2Fasda-harry-styles-kiwi-ban-2156257

”Det dummaste jag hört”

För att förhindra att samma sak hände under Styles spelning i Manchester tog en livsmedelsbutik i staden till drastiska åtgärder – och införde 25-årsgräns på att köpa kiwi i butiken.

”Vi vet att våra kunder älskar Harry Styles, och vi känner att det är vår plikt att skydda honom från eventuella 'dåliga kiwis' bland oss. Vi vill inte se samma fadäs hända i kväll, så för att undvika alla hala situationer känner vi att detta är nödvändigt” sade butiken i ett uttalande.

Och ja.. reaktionerna är väl inte superpositiva:

https://twitter.com/defendinglouist/status/926863687536783361

”Det här kiwi-förbudet är det dummaste jag har hört” skriver en person på twitter.

https://twitter.com/louvIylouis/status/926807646379810816

Jag trodde verkligen att hela kiwi-grejen var ett skämt herregud” skriver en annan.

https://twitter.com/gabbyangus/status/926762439194169344

En tredje person påpekade vikten av att inte diskriminera:
”Kiwifåglar i hela världen känner sig väldigt exkluderade efter att de förbjudits på Harry Styles  konserter”

Halkade ändå

Men, förbudet verkar inte ha garanterat fullständigt skydd. Enligt NME halkade Harry Styles även under spelningen i Manchester – på grund av en kiwi.