Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

11 galna detaljer i Disneys "Lilla Sjöjungfrun" som du aldrig lagt märke till

description: (to:storepictures@expressen.se) email: alexandra.algerydh@expressen.se sender: "alexandra algerydh (exp)" alexandra.algerydh@expressen.se

Hur många gånger satt du bänkad framför Den Lilla Sjöjungfrun som barn (eller som vuxen)? Förmodligen ganska många. Därför är det så konstigt att Buzzfeed lyckats hitta ett gäng minidetaljer som ingen av oss lagt märke till tidigare (typ). Hur är det möjligt?

Skrolla vidare och se om du lagt märke till alla de här konstiga sakerna!

 1. 11. Det finns också en scen där Ariel sitter precis som den kända statyn "Den lille havfrue" i Köpenhamn. Där bodde Hans Christian Andersen, mannen som först skrev Den Lilla Sjöjungfrun.

  Tack till Buzzfeed för en superkul och lärorik lista!
 2. 10. Den stora frågan är ju dock varför dom vände på ordningen på regnbågens färger?

 3. 9. ... därför passade tecknarna på att smyga in några Musse Pigg!

 4. 8. Alla bubblor i filmen är olika för att de handmålades. Pjuh, vilket jobb!

 5. 7. ... men det är inte den ena kopplingen till Askungen. Kungen och hertigen från Askungen är bjudna på Ariel och Eriks bröllop!

 6. 6. Har Prins Eriks piga lånat sin outfit av Askungen?

 7. 5. Tavlan som Ariel stirrar på i sin grotta är en riktig målning av Georges de la Tour, som heter "The Magdalen With the Smoking Flame".

 8. 4. ... och ni vet det där kontraktet Ariel skriver under? Det är mest bullshit, men det visas så snabbt att man inte hinner se det om man inte pausar i rätt millisekund.

 9. 3. Ursula är ju en bläckfisk, men hon har bara sex tentakler i stället för åtta. Tydligen var det dyrt och tidsrkävande att animera dem.

 10. 2. Grodan Kermit var tydligen också bjuden på festen.

 11. 1. Det är blurrigt men man ser ändå att Långben, Kalle Anka och Musse Pigg står i publiken när Kung Triton gör sin dramatiska entré.