Nichole Ward testade luften under en handtork. Foto: FacebookNichole Ward testade luften under en handtork. Foto: Facebook
Nichole Ward testade luften under en handtork. Foto: Facebook
Resultatet har väckt starka reaktioner i sociala medier. Foto: FacebookResultatet har väckt starka reaktioner i sociala medier. Foto: Facebook
Resultatet har väckt starka reaktioner i sociala medier. Foto: Facebook

Nicholes experiment på allmän toalett chockerar

Publicerad

Nichole ville ta reda på sanningen om handtorkar på allmänna toaletter.

Hennes experiment har nu väckt starka reaktioner i sociala medier.

– Jag har använt så många handtorkar men nu vet jag sanningen, skriver en chockerad avändare.

Handtorkar som blåser luft är en vattendelare. Enligt vissa experter är detta det mest hygieniska alternativet, enligt andra är det en bakteriehärd.

Nichole Ward bestämde sig för att undersöka saken närmare för ett par veckor sedan. Resultatet från hennes experiment har nu chockat tusentals människor, skriver The Sun.

Nichole Wards experiment har väckt starka reaktioner.Foto: Facebook

Testade på en allmän toalett

För att ta reda på sanningen om handdtorkar tog Nichole, från Kalifornien i USA, med sig en så kallad petriskål – en plastskål som används i laboratorier – till en allmän toalett.

Hon höll denna under en handtork i cirka tre minuter och väntade sedan i 48 timmar. Under dessa timmar odlades mikroorganismerna i petriskålen.

När Nichole såg resultatet tog hon en bild och bestämde sig för att dela med sig av den i sociala medier – tillsammans med en varning till allmänheten.

Handtorken på bilden har ingenting med artikeln att göra.Foto: Shutterstock

"Du tror att dina händer är rena"

– Okej hörni, är ni redo att bli överväldigade? Skriver Nichole i sitt inlägg och fortsätter:

– Det här är vad som odlades i en petriskål på ett par dagar. TORKA ALDRIG era händer under en handtork igen. Det här är bakterierna som du vrider runt i dina händer samtidigt som du tror att du går ut med rena händer.

Bilden talar för sig själv:

Resultatet från Nicholes odling.Foto: Facebook

Har väckt starka reaktioner

Enligt The Sun är det oklart om Nichole har någon bakgrund som forskare, men bilden från hennes experiment har fått många människor att dissa handtorkar för evigt.

– Så himla äckligt. Jag kommer aldrig att använda en sådan igen, skriver en användare.

– Jag har använt så många handtorkar men nu vet jag sanningen, skriver en annan.

I skrivande stund har inlägget delats över 500 000 gånger, och 140 000 personer har reagerat på det chockerande innehållet.

 

Läs hela inlägget här:

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215141893529732&set=a.10200510697798983.191495.1503955442&type=3&theater

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag