Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nellie Berntsson om att vara stressad och skoltrött: "Jag fick panik och kräktes innan provet!"

2016-01-20 stockholm foto: olle sporrong bild: nellie berntsson beskrivning: nellie berntsson och jakob andersson är två bloggare som ska delta i expressens sajt omtalat
Foto: Olle Sporrong

15-åriga stjärnbloggaren och tävlingsryttaren Nellie Berntsson är inte överförtjust i skolan. Omtalat tar ett snack med henne om jobb, utbildning och planerna för framtiden.

För en tid sedan gick det rykten på nätet att du hade hoppat av skolan. Kan du reda ut vad som hände där?
– Många av mina läsare blev lite förvirrade där. Jag hoppade inte av skolan, jag bara började plugga på distans istället. Det är mycket svårare än vad jag trodde. Utmaningen är att hela tiden planera sin egen tid, prioritera och ta eget ansvar för att få saker gjort.

Saknar du inte dina gamla klasskompisar? 
– Helt ärligt var det nog ingen som reagerade när jag bytte skola, inte ens jag. De flesta går hem med en vän efter skolan och umgås, jag hamnade lite utanför den typen av gemenskap eftersom jag alltid drar till stallet och reser mycket på helgerna.

Hur går det i skolan då - hinner du med allt? 
– Att plugga på distans är verkligen en utmaning. Jag hade inte så bra självdisciplin som jag trodde. Men det är skönt att få göra prov och sådant när jag själv känner mig redo. I vanliga skolan kunde jag få panik inför ett prov och kräkas av stressen. Plus att det är skönt att plugga hemma och fråga mina föräldrar om saker jag kanske inte kunde eller vågade fråga i klassrummet.