Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åriga bloggerskan Nellie berättar om den brutala mobbning som blev hennes vardag

2016-01-20 stockholm foto: olle sporrong bild: nellie berntsson beskrivning: nellie berntsson och jakob andersson är två bloggare som ska delta i expressens sajt omtalat
Foto: Olle Sporrong

Nellie Berntsson har länge befunnit sig i rampljuset och det finns både för och nackdelar med det om man frågar bloggerskan själv. I veckans avsnitt av podcasten Är ni ihop så berättar hon om mobbningen och de saker hon fått utstå från sina skolkamrater och omgivning.

I podcasten berättar Nellie att hon blivit nerprejad i diket av en bil och att hon fått sin brevlåda sprängd och fått motta mängder av dödshot och elaka mail. Allt för att hon är en tjej som syns, hörs och sticker ut ur mängden.

– Jag försöker använda min makt och mitt inflytande för att få unga att må bra. Men samtidigt möts jag av massor av hat, vad jag än gör.

Vad är dina bästa tips till andra som är i samma situation som dig?
– Jag känner mig ganska trygg i mig själv och försöker att inte låta någon komma åt mig. Det handlar om att hitta sin styrka. Man ska inte förminska sig själv och om någon är riktigt elak ska man inte ge dem en andra chans att göra samma sak igen. Alla, speciellt unga måste veta att de är bra och förtjänar bra saker.

Även Jakob Andersson, som är Nellies partner i podcasten berättar om mobbningen han fått utstå i veckans avsnitt. Du kan läsa hans starka blogginlägg på ämnet här.

Du kan lyssna på hela podcasten här nedanför.