När pappan tittade på övervakningskameran blev familjen skräckslagen

Publicerad

Av rädsla, efter ett rån, satte familjen upp en övervakningskamera utanför huset.

Men det var två ovanliga filurer som fångades på film efteråt.

 

Efter att mamman blivit rånad satte sonen Narasimmaraj, en bonde från Coimbatore, Indien, upp en övervakningskamera utanför bostaden.

Kvällen den 30 november skulle bonden som vanligt låsa dörren och slängde samtidigt ett öga på monitorn som är kopplad till övervakningskameran, och då fick familjen en smärre chock:

Den här gången var det inga rånare.

Utan två elefanter.

De hungriga elefanterna ställde sig och stirrade in i familjens hus i jakt på mat, med bara en enkel trädörr som avdelar mellan dem och den skräckslagna familjen.

– Vi blev räddade och bad till Gud att de skulle försvinna utan att skada någon, säger Narasimmaraj.

Och det verkade fungera.

De stora djuren lämnade tomten utan att skada någon eller något.

Bonden i fråga säger att det har blivit vanligare och vanligare med konfrontationer mellan elefant och människa men att det här var första gången de kom så pass nära familjens hem.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag