Seger! Nu går Megan vidare i tävlingen.Seger! Nu går Megan vidare i tävlingen.
Seger! Nu går Megan vidare i tävlingen.
Hon är den första tävlande någonsin som har cerebral pares.Hon är den första tävlande någonsin som har cerebral pares.
Hon är den första tävlande någonsin som har cerebral pares.
Nu vill hon inspirera andra.Nu vill hon inspirera andra.
Nu vill hon inspirera andra.

Megan, 16, i final – första med cp-skada i tävlingen

Publicerad

Megan Reeve, 16, är den första deltagaren någonsin som har en cp-skada.

Nu går hon vidare mot final i skönhetstävlingen.

– Ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet, säger hon till The Independent.

Hon är 16 år, har en cp-skada och mobbades under skolgången.

Nu kan Megan Reeve bli den första personen med en funktionsnedsättning att vinna "Miss England"-tävlingen.

Samtidigt höll Megan fast vid sin dröm – att utses till en skönhetsdrottning. Drömmen gick nyligen i uppfyllelse, när hon i tävlingen om att bli "Miss England" nu har utsetts till ”Miss Rugby” (den näst största staden i Warwickshire, England).

– Det kändes fantastiskt att vinna. Jag blev grovt attackerad för tre år sedan och det fick mig att få ångestproblematik, så det här gjorde mycket för mitt självförtroende, säger hon till The Independent.

– Jag upplevde mycket mobbning från folk i skolan när jag växte upp. Eftersom jag går annorlunda jämfört med andra kallade de mig ”pingvin”, ”dinosaurie” och annat. Det är svårt, jag kämpar dagligen. Jag kämpar med att klä på mig, med trapporna, min hållning och sånt.

Första tävlande som har cp-skada

Det var under semifinalen i tävlingen som ägde rum förra helgen som Megan kröntes. Hon är den första deltagaren någonsin som har cerebral pares sedan tävlingen startade.

– När jag faktiskt tävlade förra helgen var det första gången jag någonsin varit på en scen. Jag var nervös men väldigt taggad, säger hon.

– Vi tränade dagen innan där de lärde mig hur man går och poserar, men förutom det har jag ingen erfarenhet av de sakerna. Att vinna gör mycket för självförtroendet och ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet.

Mamman: ”Vill bara inspirera människor”

Självklart stod Megans mamma Sarah vid sin dotters sida – stolt.

– Att någon som har cerebral pares och Asperger gör det hon gör är fantastiskt. Hon vill bara inspirera människor, säger hon till sajten.

– Funktionsnedsättningar hindrar dig inte från att göra vad du vill i livet.

Här kan du se en intervju med Megan:

https://youtu.be/jFLWB5eH9Oo
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag