Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Megan, 16, i final – första med cp-skada i tävlingen

Seger! Nu går Megan vidare i tävlingen.
Hon är den första tävlande någonsin som har cerebral pares.
Nu vill hon inspirera andra.

Megan Reeve, 16, är den första deltagaren någonsin som har en cp-skada.

Nu går hon vidare mot final i skönhetstävlingen.

– Ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet, säger hon till The Independent.

Hon är 16 år, har en cp-skada och mobbades under skolgången.

Nu kan Megan Reeve bli den första personen med en funktionsnedsättning att vinna "Miss England"-tävlingen.

Samtidigt höll Megan fast vid sin dröm – att utses till en skönhetsdrottning. Drömmen gick nyligen i uppfyllelse, när hon i tävlingen om att bli "Miss England" nu har utsetts till ”Miss Rugby” (den näst största staden i Warwickshire, England).

– Det kändes fantastiskt att vinna. Jag blev grovt attackerad för tre år sedan och det fick mig att få ångestproblematik, så det här gjorde mycket för mitt självförtroende, säger hon till The Independent.

– Jag upplevde mycket mobbning från folk i skolan när jag växte upp. Eftersom jag går annorlunda jämfört med andra kallade de mig ”pingvin”, ”dinosaurie” och annat. Det är svårt, jag kämpar dagligen. Jag kämpar med att klä på mig, med trapporna, min hållning och sånt.

Första tävlande som har cp-skada

Det var under semifinalen i tävlingen som ägde rum förra helgen som Megan kröntes. Hon är den första deltagaren någonsin som har cerebral pares sedan tävlingen startade.

– När jag faktiskt tävlade förra helgen var det första gången jag någonsin varit på en scen. Jag var nervös men väldigt taggad, säger hon.

– Vi tränade dagen innan där de lärde mig hur man går och poserar, men förutom det har jag ingen erfarenhet av de sakerna. Att vinna gör mycket för självförtroendet och ett bevis på att du aldrig borde låta en funktionsnedsättning stå i vägen för att uppnå det du vill i livet.

Mamman: ”Vill bara inspirera människor”

Självklart stod Megans mamma Sarah vid sin dotters sida – stolt.

– Att någon som har cerebral pares och Asperger gör det hon gör är fantastiskt. Hon vill bara inspirera människor, säger hon till sajten.

– Funktionsnedsättningar hindrar dig inte från att göra vad du vill i livet.

Här kan du se en intervju med Megan:

https://youtu.be/jFLWB5eH9Oo

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!