Nu står han inför fängelsestraff.Nu står han inför fängelsestraff.
Nu står han inför fängelsestraff.
Catherines dotter skakades till döds av mannen.Catherines dotter skakades till döds av mannen.
Catherines dotter skakades till döds av mannen.

Mannen hade "intim kontakt" med mamman – efter att han dödat hennes barn

Publicerad

Barnet gick inte att rädda från skadorna.

Samtidigt var Catherine Davidson och pojkvännen Gordon McKay i ett annat sjukhusrum och hade "intim kontakt", enligt The Daily Record.

– McKay borde ha hållit sin partners dotter i säkerhet, men i stället orsakade han dödliga skador på ett försvarslöst barn, säger en talesperson för Child protection in Scotland.

Läkarna förberedde sig för att stänga av bebisens livsuppehållande maskiner.

Samtidigt befann sig mamman i ett sjukhusrum tillsammans med mannen som skakat hennes barn till döds. De ska ha avbrutits när de hade "intim kontakt", skriver The Daily Record.

Catherine Davidson och hennes pojkvän Gordon McKay från Buckhaven i Skottland avbröts av en polis som skulle meddela paret att dottern inte skulle överleva.

Det efter att den fem månader unga dottern fick en hjärnblödning efter att Gordon McKay skakade henne flera gånger.

Brukade narkotika

Nu står McKay anklagad för att ha mördat barnet i februari 2016. Han har erkänt att han skakade barnet till döds och står inför ett fängelsestraff, enligt tidningen.

Åklagaren Jane Farquharson uppger att paret brukade narkotika kvällen innan dottern blev dödligt skadad, enligt rättsmedicinska tester.

Farquharson berättar att Gordon McKay ska ha lyft upp dottern när hon låg på en kudde och inte reagerade på honom.

– Sedan lyfte McKay upp henne och skakade henne.

"Ett chockerande och sorgligt fall"

Enligt polisförhören ska han ha skakat bebisen tre eller fyra gånger. Läkarnas undersökning visar blödningar kring barnets hjärna och skador som orsakats av skakning.

Gordon McKay ska dömas nästa månad.

– Det här är ett chockerande och sorgligt fall där barnets liv tragiskt nog blev kort, säger en talesperson för Child protection in Scotland.

– McKay borde ha hållit sin partners dotter i säkerhet, men i stället orsakade han dödliga skador på ett försvarslöst barn och det är rätt att han nu står inför konsekvenserna för sina föraktliga handlingar. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag