John och Morgan träffades och bytte nummer. Foto: Milwaukee polis, FacebookJohn och Morgan träffades och bytte nummer. Foto: Milwaukee polis, Facebook
John och Morgan träffades och bytte nummer. Foto: Milwaukee polis, Facebook
När de sedan skulle träffas igen, i lördags, gick allting fel. Foto: Go Fund MeNär de sedan skulle träffas igen, i lördags, gick allting fel. Foto: Go Fund Me
När de sedan skulle träffas igen, i lördags, gick allting fel. Foto: Go Fund Me

Mannen gick till polisstationen – erkände våldtäkt och mord

Publicerad

John klev in på polisstationen – och chockade poliserna genom att erkänna att han våldtagit och mördat en ung kvinna.

I onsdags åtalades han för våldtäkten och mordet.

Det var i söndags som John F. Gillum, 29, gick in på en polisstation i Milwaukee, USA, och erkände att han begått flera fruktansvärda brott, skriver KTLA.

John berättade i förhör med polisen att han några dagar tidigare hade träffat Morgan Huennekens, 19, och att de hade bytt telefonnummer.

De började skicka meddelanden till varandra och efter ett tag började de prata om sex. 

John ville att Morgan skulle ha sex med honom mot betalning och hon ska därför ha tagit sig hem till honom under lördagen.

Morgans familj är chockade.Foto: Go Fund Me

Kände sig tvungen att mörda

De började dock bråka om betalningen. John skulle, enligt överrenskommelsen, betala 160 dollar, motsvarande 1 300 kronor, för att ha sex med Morgan. 

Under bråket sa Morgan att hon skulle gå därifrån om John vägrade betala.

I förhör berättade John att han då blev så arg att han misshandlade och våldtog Morgan, för att till slut döda henne.

Hon ska ha bett honom att sluta, men John "kände sig tvungen att mörda henne". Efter våldtäkten och mordet bar han Morgans döda kropp till ett litet skjul bredvid huset.

Morgans familj samlar in pengar till begravningen och till kampen mot trafficking.Foto: Facebook

Åtalades i onsdags

Dagen efter gick John självmant till polisstationen för att erkänna sina brott. 

Han är sedan tidigare dömd för att ha misshandlat en kvinna han var i en relation med.

I onsdags åtalades John i en domstol i Milwaukee för mordet, våldtäkten och misshandeln. 

Morgans familj är chockade och sörjer hennes död. 

Familjen samlar nu in pengar, för att betala för begravningen, och för att skänka pengar till bekämpning av trafficking, en fråga som Morgan har engagerat sig i, enligt familjen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag