Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mammans vädjan under 1 april: ”Snälla tänk efter”

Kaylas inlägg sprids i år igen. Foto: Privat / Facebook

Du har sett det förut: Ett inlägg på Facebook eller Instagram berättar för dig och alla andra att din bekanta är gravid.

Men datumet får dig att ana oråd, och mycket riktigt visar sig inlägget vara falskt.

Men skämtet kan slå förödande fel, något som Kayla Lee Welch vill att alla ska veta.

I dag är det 1 april, dagen då alla skämt och bus ska vara tillåtna. Och visst, lite harmlöst roligt skadar ingen – men det kan vara bra att tänka efter en extra gång vem ditt "skämt" egentligen drabbar hårdast.

Kayla Lee Welch skrev redan förra året ett inlägg på Facebook om varför det inte är roligt att ”låtsas” vara gravid på 1 april. Inför årets ”bus-dag” börjar hennes starka ord spridas återigen:

”Det här är varför ditt aprilskämt inte är roligt.

Det här är varför det inte är roligt att ljuga och säga att du är gravid.
Det här är hur ett missfall ser ut.

För en vecka sedan började jag få mellanblödningar. Jag övertalade mig själv att det var normalt, samma sak hände ju med Keegan. Men den här gången var det inte det.”

I inlägget fortsätter Kayla att berätta om smärtan i att förlora ett barn, och hur svårt det är att gå vidare och sörja någon som man aldrig ens fått träffa.

https://www.facebook.com/kayla.l.horton.9/posts/1496009957078592

Inlägget avslutas med en vädjan:

”Snälla tänk efter en extra gång innan du lägger ut det där aprilskämtet. Det som är roligt för en sekund i dina ögon krossar någon annans själ för alltid.”

 

LÄS ÄVEN: Porrsajtens aprilskämt som hyllas av miljoner 

 

Är gravid igen

I mars i år skrev Kayla ett nytt inlägg på Facebook, där hon tänker tillbaka på tiden efter missfallet. Hon är nämligen gravid igen –  nu med en ständigt närvarande rädsla för att förlora även detta barn.

Men, hon avslutar med hopp, och tillägger att även om smärtan finns kvar så blir känslorna långsamt lättare att hantera.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!