Nu varnar mamman andra föräldrar för den osynliga faran. Foto: Gemma FraserNu varnar mamman andra föräldrar för den osynliga faran. Foto: Gemma Fraser
Nu varnar mamman andra föräldrar för den osynliga faran. Foto: Gemma Fraser
Den otäcka skadan var svårläkt. Foto: Gemma FraserDen otäcka skadan var svårläkt. Foto: Gemma Fraser
Den otäcka skadan var svårläkt. Foto: Gemma Fraser

Mammans starka bild visar dolda faran för ditt barn

Publicerad

Mamman gjorde ett otäckt fynd på flickans fot – och behövde ringa ambulans.

Nu varnar Gemma, 35, andra föräldrar för den osynliga faran:

– Vi hade tur, berättar hon.

Gemma Fraser är 35 år gammal och mamma till ettåriga Orla. Tvåbarnsmamman från Edinburgh, Skottland, har nu delat med sig av en ytterst otäck händelse som ägde rum förra sommaren – och som höll på att kosta dottern hennes tå, skriver brittiska Daily Mail.

Mor och dotter.Foto: Gemma Fraser

Gemma berättar att flickan hade gråtit hela helgen – och att hon plötsligt gjorde ett märkligt fynd:

– Vi hade varit ute och lekt, och när jag skulle byta blöja upptäckte jag att hennes tår var svullna och rödlila, berättar hon och fortsätter:

– Jag trodde att hon hade fått en allergisk reaktion mot något. Det var så det såg ut. Men när jag tittade närmare såg jag ett hårstrå som hade virat sig runt två av hennes tår.

Skräckbilden på flickans fot.Foto: Gemma Fraser

En av tårna läkte inte

Gemma försökte då få loss hårstrået på egen hand, vilket enbart resulterade i att den lilla flickan "skrek av smärta". Hon ringde då efter ambulanspersonal, som till slut lyckades få bort det mesta.

Mamman tog sedan sin dotter till sjukhuset, där läkarna konstaterade att allt hår var borta från tårna. Flickan fick antibiotisk salva utskriven och kunde sedan återvända hem.

Men en av tårna läkte inte.

En av tårna läkte inte direkt.Foto: Gemma Fraser

Mamman om oron: "Vi hade tur"

Mamma Gemma berättar att det såg ut som att den oläkta tån var "avskuren på mitten". Hon såg då till att flickan blev opererad för att se till att allt hår verkligen togs bort – och efter ingreppet och ytterligare antibiotikakurer läkte äntligen tån.

– Vi hade tur som fick bort håret innan det orsakade permanenta skador – eller värre, säger mamma Gemma, som berättar att hårstrån kan hamna i strumpor eller på andra platser i ett hushåll.

Nu uppmanar hon andra föräldrar att hålla koll på sina barn – bland annat genom att kontinuerligt placera ett finger mellan barnets tår. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag