Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mammans starka bild visar dolda faran för ditt barn

Nu varnar mamman andra föräldrar för den osynliga faran. Foto: Gemma Fraser
Den otäcka skadan var svårläkt. Foto: Gemma Fraser

Mamman gjorde ett otäckt fynd på flickans fot – och behövde ringa ambulans.

Nu varnar Gemma, 35, andra föräldrar för den osynliga faran:

– Vi hade tur, berättar hon.

Gemma Fraser är 35 år gammal och mamma till ettåriga Orla. Tvåbarnsmamman från Edinburgh, Skottland, har nu delat med sig av en ytterst otäck händelse som ägde rum förra sommaren – och som höll på att kosta dottern hennes tå, skriver brittiska Daily Mail.

Mor och dotter. Foto: Gemma Fraser

Gemma berättar att flickan hade gråtit hela helgen – och att hon plötsligt gjorde ett märkligt fynd:

– Vi hade varit ute och lekt, och när jag skulle byta blöja upptäckte jag att hennes tår var svullna och rödlila, berättar hon och fortsätter:

– Jag trodde att hon hade fått en allergisk reaktion mot något. Det var så det såg ut. Men när jag tittade närmare såg jag ett hårstrå som hade virat sig runt två av hennes tår.

Skräckbilden på flickans fot. Foto: Gemma Fraser

En av tårna läkte inte

Gemma försökte då få loss hårstrået på egen hand, vilket enbart resulterade i att den lilla flickan "skrek av smärta". Hon ringde då efter ambulanspersonal, som till slut lyckades få bort det mesta.

Mamman tog sedan sin dotter till sjukhuset, där läkarna konstaterade att allt hår var borta från tårna. Flickan fick antibiotisk salva utskriven och kunde sedan återvända hem.

Men en av tårna läkte inte.

En av tårna läkte inte direkt. Foto: Gemma Fraser

Mamman om oron: "Vi hade tur"

Mamma Gemma berättar att det såg ut som att den oläkta tån var "avskuren på mitten". Hon såg då till att flickan blev opererad för att se till att allt hår verkligen togs bort – och efter ingreppet och ytterligare antibiotikakurer läkte äntligen tån.

– Vi hade tur som fick bort håret innan det orsakade permanenta skador – eller värre, säger mamma Gemma, som berättar att hårstrån kan hamna i strumpor eller på andra platser i ett hushåll.

Nu uppmanar hon andra föräldrar att hålla koll på sina barn – bland annat genom att kontinuerligt placera ett finger mellan barnets tår. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!