En bebis gråt mitt i natten är en del av många föräldrars vardag. Foto: Laura GersonEn bebis gråt mitt i natten är en del av många föräldrars vardag. Foto: Laura Gerson
En bebis gråt mitt i natten är en del av många föräldrars vardag. Foto: Laura Gerson

Mammans smarta knep för att få dottern att sluta gråta på nätterna

Publicerad

Hur får man sin bebis att sluta gråta på nätterna?

Mamman Laura Gerson kan mycket väl ha svaret som ditt sömnlösa föräldra-jag har letat efter, skriver Daily Mail.

En bebis gråt mitt i natten är en del av många föräldrars vardag.

Finns det ingen lösning på skriket och tårarna?

Mamman Laura Gerson kan ha knäckt gåtan som innebär att bebisen sover genom hela natten. Och lösningen är enklare än du tror.

Gråtattacken kan inledas av något så enkelt som att barnet vaknar upp och inte kan hitta sin napp. Då gäller det att se till att det är omöjligt att inte hitta nappen.

Eller, ja... napparna.

Laura Gerson hittade "en konstig nattningsrutin som fungerade", skriver hon på Facebook.

Det hon gjorde var att helt enkelt omringa sin dotter med ett stort antal nappar varje kväll. Omkring tio stycken, närmare bestämt.

Så här ser det ut när dottern ska lägga sig och sova.Foto: Laura Gerson

"Sedan min lilla dotter var ungefär tre månader har hon lagt sig med ungefär tio nappar med sig. Upptäckte att när hon grät på natten handlade det bara om att hon ville ha en napp för att sedan somna om", skriver hon i inlägget och fortsätter:

"Efter flera försök där hon tappade ner några nappar vid sidan hittade hon vid 99 procent av gångerna en ny napp när hon kände sig omkring, stoppade den i munnen och la sig!"

Hyllas av föräldrar

Enligt Laura Gerson har hon inte behövt gå in till sin dotter på natten under de senaste åtta månaderna.

"Vinst!"

Hundratals föräldrar kommenterar och tackar för tipset. Flera av dem delar med sig av liknande knep eller konstaterar att de ska i väg och köpa en hel drös med extranappar direkt.

"Haha, min grabb var likadan. En i munnen, en i varje hand och flera utspridda runt honom", skriver en person.

"Samma här, min lilla tjej går och lägger sig med tolv nappar", skriver en annan.

Laura Gerson är dock väl medveten om det växande problemet som förmodligen kommer visa sig längre fram...

"Jag vill inte ens tänka på när det är dags för 'nappfén' att komma för att plocka bort dem", skriver Laura,

"Det är bäst jag börjar dra ner på dem snart. Jag kommer inte klara av dramat som skulle uppstå om hon skulle behöva sluta tvärt."

Foto: Laura Gerson
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag