Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mammans hemska bild – på döende dottern

Den hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen.
Foto: Facebook
Läkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna.
Foto: Facebook

En hjärtskärande bild på en döende flicka sprids nu världen över.

Bredvid henne sitter morfar Sean – som också kommer dö snart.

"Hur kunde det här hända oss? Var har någon av oss gjort för att förtjäna det här?", skriver den förkrossade mamman i ett inlägg på Facebook.

Ally Parker bor i Florida, USA, och är mamma till den lilla flickan Braylynn, skriver Daily Mail

Den femåriga flickan diagnosticerades tidigare i december med malignt hjärnstamsgliom, även kallat diffust pons gliom, DIPG. Sjukdomen innebär att en cancertumör växer på hjärnstammen – och är enligt The Advertiser den mest dödliga formen av hjärncancer.

Mor och dotter på sjukhuset.
Foto: Facebook

Den hjärtskärande bilden

Men den lilla flickan är inte den enda i familjen som är svårt sjuk. Mamma Allys pappa, Sean Peterson, är dödligt sjuk i en motorneuronsjukdom – som innebär att motoriska nervceller, som styr den viljemässiga muskulaturen, slutar att fungera eftersom de bryts ner. ALS är en av de vanligaste formerna av en motorneuronsjukdom.

Mamman har nu delat en hjärtskärande bild på sociala medier – som visar den svårt sjuka flickan ligga i en sjukhussäng. Bredvid henne sitter morfar Sean och skriker ut sin sorg, med ansiktet förvridet av ångest och smärta.

Den hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen.
Foto: Facebook

Familjen och läkarnas kamp

Eftersom tumören hos hjärnstamsgliom-patienter sitter på hjärnstammen – som styr funktioner som exempelvis andning – kan tumören sällan opereras bort.

"Hjärnstamstumörer är ofta inoperabla och mycket svårbehandlade", skriver svenska Barncancerfonden.

The Advertiser uppger att familjen återfick en strimma av hopp efter att ha hört om en experimentell behandling i Mexiko – som kostar 300 000 dollar, vilket motsvarar nästan 2,5 miljoner kronor.

En insamling drogs i gång – men flickans tillstånd blev plötsligt sämre. Läkarna upptäckte att det blödde från tumören, och bedömer att flickan kommer dö inom de kommande dagarna.

Läkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna.
Foto: Facebook

"Om några dagar kommer jag behöva begrava den här vackra lilla tjejen. Några månader senare, kanske till och med veckor, kommer jag behöva begrava min far", skriver mamma Ally i inlägget på Facebook.

Hon fortsätter:

"Båda mina hjältar försvinner på samma år".

"Hur kunde det här hända oss? Var har någon av oss gjort för att förtjäna det här?"

Nu kämpar den förtvivlade mamman för att öka medvetenheten om hjärnstamsgliom – så att forskningen kan gå framåt för att hitta ett sätt att bota sjukdomen.LÄS ÄVEN: Saga, 4, är dödligt sjuk – har hjärnstamsgliom