Den hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen. Foto: FacebookDen hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen. Foto: Facebook
Den hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen. Foto: Facebook
Läkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna. Foto: FacebookLäkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna. Foto: Facebook
Läkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna. Foto: Facebook

Mammans hemska bild – på döende dottern

Publicerad

En hjärtskärande bild på en döende flicka sprids nu världen över.

Bredvid henne sitter morfar Sean – som också kommer dö snart.

"Hur kunde det här hända oss? Var har någon av oss gjort för att förtjäna det här?", skriver den förkrossade mamman i ett inlägg på Facebook.

Ally Parker bor i Florida, USA, och är mamma till den lilla flickan Braylynn, skriver Daily Mail

Den femåriga flickan diagnosticerades tidigare i december med malignt hjärnstamsgliom, även kallat diffust pons gliom, DIPG. Sjukdomen innebär att en cancertumör växer på hjärnstammen – och är enligt The Advertiser den mest dödliga formen av hjärncancer.

Mor och dotter på sjukhuset.Foto: Facebook

Den hjärtskärande bilden

Men den lilla flickan är inte den enda i familjen som är svårt sjuk. Mamma Allys pappa, Sean Peterson, är dödligt sjuk i en motorneuronsjukdom – som innebär att motoriska nervceller, som styr den viljemässiga muskulaturen, slutar att fungera eftersom de bryts ner. ALS är en av de vanligaste formerna av en motorneuronsjukdom.

Mamman har nu delat en hjärtskärande bild på sociala medier – som visar den svårt sjuka flickan ligga i en sjukhussäng. Bredvid henne sitter morfar Sean och skriker ut sin sorg, med ansiktet förvridet av ångest och smärta.

Den hemska bilden uppmärksammas nu i hela världen.Foto: Facebook

Familjen och läkarnas kamp

Eftersom tumören hos hjärnstamsgliom-patienter sitter på hjärnstammen – som styr funktioner som exempelvis andning – kan tumören sällan opereras bort.

"Hjärnstamstumörer är ofta inoperabla och mycket svårbehandlade", skriver svenska Barncancerfonden.

The Advertiser uppger att familjen återfick en strimma av hopp efter att ha hört om en experimentell behandling i Mexiko – som kostar 300 000 dollar, vilket motsvarar nästan 2,5 miljoner kronor.

En insamling drogs i gång – men flickans tillstånd blev plötsligt sämre. Läkarna upptäckte att det blödde från tumören, och bedömer att flickan kommer dö inom de kommande dagarna.

Läkarna tror att flickan kommer dö under de kommande dagarna.Foto: Facebook

"Om några dagar kommer jag behöva begrava den här vackra lilla tjejen. Några månader senare, kanske till och med veckor, kommer jag behöva begrava min far", skriver mamma Ally i inlägget på Facebook.

Hon fortsätter:

"Båda mina hjältar försvinner på samma år".

"Hur kunde det här hända oss? Var har någon av oss gjort för att förtjäna det här?"

Nu kämpar den förtvivlade mamman för att öka medvetenheten om hjärnstamsgliom – så att forskningen kan gå framåt för att hitta ett sätt att bota sjukdomen.

 


LÄS ÄVEN: Saga, 4, är dödligt sjuk – har hjärnstamsgliom 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag