Rachels byst har lett till svåra ryggsmärtor och amningsproblem. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYRachels byst har lett till svåra ryggsmärtor och amningsproblem. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Rachels byst har lett till svåra ryggsmärtor och amningsproblem. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu har hon tagit ett drastiskt beslut som förhoppningsvis gör livet lite lättare. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCYNu har hon tagit ett drastiskt beslut som förhoppningsvis gör livet lite lättare. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
Nu har hon tagit ett drastiskt beslut som förhoppningsvis gör livet lite lättare. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
26-åringen har i dag behå-storlek 85I. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY26-åringen har i dag behå-storlek 85I. Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY
26-åringen har i dag behå-storlek 85I.  Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Mamman var rädd att kväva sina barn – med sina bröst

Publicerad

26-åringens stora byst har lett till svåra ryggsmärtor och amningsproblem.

Nu har hon tagit ett drastiskt beslut som förhoppningsvis gör livet lite lättare:

– Jag längtar efter att få känna mig feminin igen, berättar mamman.

Tvåbarnsmamman Rachel Ryan, 26, började få problem med sin byst redan när hon var 12 år gammal. Trots sin unga ålder hade hon en dubbel D-kupa och drog till sig mycket "ovälkommen uppmärksamhet", skriver Mirror.

Efter många år av problem, relaterade till sina bröst, har Rachel, från Wales i Storbritannien, fattat ett beslut – hon ska lägga sig under kniven.

Rachel Ryan har haft problem med sin byst i många år.Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Vågade inte amma sina barn

26-åringen har i dag behå-storlek 85I. Rachel berättar att hon inte vågade amma sina barn på grund av sin byst.

– Jag försökte amma dem men mina bröst var för stora. Bröstet trillade på barnens ansikten och jag blev rädd att jag skulle råka kväva dem, säger hon till Mirror och fortsätter:

– Storleken gjorde också så att mjölken rann för fort, då tänkte jag att de kanske skulle råka sätta mjölken i halsen.

Hon ska nu genomgå en bröstförminskning.Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

"Har så ont i ryggen"

Men Rachels bröst har inte endast hindrat henne från att amma.

– Jag hade så ont i ryggen att jag inte heller kunde leka med mina barn när de var små, säger hon.

Rachels föräldrar har sett hur dåligt deras dotter har mått över sin stora byst de senaste åren. Därför har de nu erbjudit sig att betala för en bröstförminskning.

Rachel tror att operationen kommer att förändra hennes liv.Foto: MATTHEW HORWOOD / CATERS NEWS / CATERS NEWS AGENCY/IBL CATERS NEWS AGENCY

Föräldrarnas hjälteinsats

Operationen kommer att förändra hela Rachels liv.

– Mina föräldrar såg hur desperat jag var. Men nu har jag startat en insamling och ska betala tillbaka pengarna.

Hon ser fram emot att äntligen kunna leka med sina barn utan att få ont i ryggen.

– Jag längtar efter att få känna mig feminin igen och kunna ha på mig kläder som inte kräver att jag använder en sportbehå.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag