Nu vill Shanell uppmana folk att tänka efter en extra gång. Foto: Facebook/Shanell Beriman
Nu vill Shanell uppmana folk att tänka efter en extra gång. Foto: Facebook/Shanell Beriman

Mamman ryter ifrån efter fräcka lappen på bilen

Publicerad

När Shanell Beriman hade varit och handlat med sin 13-åriga dotter hittade hon en arg lapp på familjens vindruta.

Nu ryter hon ifrån mot den anonyme lappskrivaren – och uppmanar människor att inte döma hunden efter håren.

Vi kan nog alla enas om att det inte är okej att parkera på platser för rörelsehindrade om man själv inte har behov av det.

Men tänk efter en extra gång innan du bestämmer att det är upp till dig att avgöra om någon har behov av det eller inte.

När Shanell Beriman och hennes 13-åriga dotter Hailee återvände till sin parkerade bil efter en shoppingtur i Caloundra, Australien satt en lapp på vindrutan. Den anonyme avsändaren kritiserade Shanell och Hailee för att de parkerade på en plats avsedd för rörelsehindrade när de båda är ”fullt kapabla att gå”.

”Fel – skäms på dig!” stod det på lappen.

”Varför parkerar du på plats för rörelsehindrade när både du och din dotter är fullt kapabla att gå???? Fel – skäms på er för att ni använder tillståndet på det sättet”Foto: Facebook / Shanell Beriman

Det lappskrivaren inte visste är att Hailee lider av en sjukdom som påverkar hennes muskler och leder – stundvis kan hon inte ta sig ur sängen på flera dagar.

”Hur kan någon vara så dömande?”

Nu ryter Shanell ifrån – och ifrågasätter varför lappskrivaren inte konfronterade henne direkt.

– Jag hade gladeligen förklarat hur läget låg till, säger hon till lokala nyhetssajten Sunshine Daily News, och tillägger:

– Hur kan någon vara så dömande? De kan omöjligen veta vad vi har gått igenom.

Hailee använder vanligtvis rullstol – men just denna dag kände hon sig tillräckligt stark för att kunna gå den korta sträckan mellan parkeringen och matbutiken.

– Jag försöker uppmuntra henne att gå korta sträckor när det är möjligt, även om hon blir väldigt trött, säger Shanell till Sunshine Daily news.

Nu vill hon uppmana folk att tänka efter en extra gång innan de dömer en främling.

– Du kan aldrig avgöra någons hela berättelse bara genom att titta på personen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag