Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman protesterar – mot den roliga tvättlappen

Roligt men irriterande, menar mamman.
Det här är den aktuella mössan.

Roligt eller bara onödigt?

Texten på en tvättlapp fick en mamma i Storbritannien att ifrågasätta klädmärket i fråga.

– Jag förstår att de försöker varar roliga men det är mest irriterande, säger hon.

Sian Robson hade köpt en mössa till sin dotter, 13-årige Caitlin, men väl hemma upptäckte familjen en textrad på tvättlappen som de inte riktigt gillade.

På delen med tvättinstruktioner hade tillverkaren lagt till "...or give this to your mum, she'll wash it" – "eller ge den till din mamma, hon kommer att tvätta den".

Sian Robson delade med sig av tvättlappen på Twitter och skrev:

"Kanske det är möjligt för pappa att sätta i gång en tvätt också?!"

Förstår skämtet, men...

Mössan är av märket Missguided. Ett klädmärke som riktar sig till kvinnor i åldrarna 16-35. Textraden på tvättlappen är uppenbarligen tänkt som ett skämt – med anspelning på den stereotypa bild som finns, att mamma sköter tvätten och så vidare – men Sian Robson tycker att det är onödigt att skoja om. Att det bara cementerar fördomar och stereotyper. 

– Till en början kunde jag inte förstå hur ett märke för kvinnor kan sätta något sånt på en av sina produkter. Min dotter sa åt mig att titta på tvättinstruktionerna för hatten för de är så hemska. Det är inget som du förväntar dig att se, säger hon till tidningen The Sun, och fortsätter:

– Jag förstår att de försöker varar roliga men det är mest irriterande. Det landade inte riktigt rätt hos mig bara. Jag kikade på klädmärkets hemsida och såg att de jobbar för girl power.

"Jag förstår inte riktigt"

På Missguideds hemsida står det att "vi stärker kvinnor världen över till att tro på sig själva och våga vara den de vill vara".

Sian Robson menar att tvättlappen visar tvärtom.

– De verkar vara ett varumärke som vill uppmuntra unga kvinnor att krossa stereotyper så jag förstår inte riktigt varför de skulle ha något sådant här på sina kläder, säger hon till The Sun.

Hela "tvättanvisningen".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!