Mamman såg en skrämmande detalj på babymonitorn. Foto: Bonnie MooreMamman såg en skrämmande detalj på babymonitorn. Foto: Bonnie Moore
Mamman såg en skrämmande detalj på babymonitorn. Foto: Bonnie Moore
Nu berättar hon om det kusliga fyndet. Foto: Bonnie MooreNu berättar hon om det kusliga fyndet. Foto: Bonnie Moore
Nu berättar hon om det kusliga fyndet. Foto: Bonnie Moore

Mamman nattar dottern – ser den skrämmande detaljen

Publicerad

Mamman upptäckte en skrämmande detalj på babymonitorn – alldeles intill sin sovande dotter.

– Jag har försökt hitta en logisk förklaring, men lyckas inte. Dragen är så tydliga, skriver Bonnie.

Bonnie Moore bor i Norfolk, Storbritannien, med sin dotter Athea. 

Hon har – precis som många andra föräldrar – en babymonitor för att hålla koll på sin sovande dotter.

Men häromdagen upptäckte hon plötsligt något oväntat på skärmen – och bestämde sig för att ta en bild, skriver the Mirror. 

Mammans dotter Athea.Foto: Bonnie Moore

På skärmen syns dottern Athea ligga närmast kameran, nästan helt ute ur bild. Precis bakom henne syns något som är betydligt svårare att förklara – något som gav mamma Bonnie kalla kårar.

Mamman berättar om detaljen

I det dunkla ljuset bakom den sovande dottern syns något som ser ut som ett barn eller en docka.

– Min dotter ligger i botten av skärmen. Om man zoomar in ser man hennes huvud och kroppen – och sen den här "saken" som ligger bakom henne, säger mamma Bonnie om bilden.

Detaljen på babymonitorn.Foto: Bonnie Moore

– Jag har försökt hitta en logisk förklaring, men lyckas inte. Dragen är så tydliga.

Bonnie fortsätter:

– Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vad jag ska göra.

"Det är en familjemedlem"

Det är givetvis inte vetenskapligt bevisat att övernaturliga krafter existerar – men i ett inlägg på Facebook, där Bonnie berättar om händelsen, tycks många användare tro på berättelsen. 

The Mirror skriver att flera av mamma Bonnies vänner anser att figuren i mörkret kan vara själen hos någon mycket speciell.

Tidningen skriver att Athea förlorade sin bror när hon var nio år gammal – och att bilden togs bara några dagar efter hans minnesdag.

Till inlägget på Facebook skriver flera användare att mamman inte behöver vara rädd – utan att figuren i mörkret kan vara där för att vaka över dottern.

– Det här barnet är en familjemedlem, en vänskaplig själ som vakar över Athea, skriver en användare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag