Pojkens mamma, Joanne Finch, är misstänkt för mordet på sonen. Foto: FacebookPojkens mamma, Joanne Finch, är misstänkt för mordet på sonen. Foto: Facebook
Pojkens mamma, Joanne Finch, är misstänkt för mordet på sonen. Foto: Facebook
Enligt grannarna var pojken alltid glad. Foto: FacebookEnligt grannarna var pojken alltid glad. Foto: Facebook
Enligt grannarna var pojken alltid glad. Foto: Facebook

Mamman misstänkt för mordet på 8-åriga sonen

Publicerad

Enligt grannarna var både mamman och hennes åttaårige son alltid glada och trevliga.

Därför blev flera boende i området chockade när de fick höra om den brutala incidenten i hemmet tidigare i veckan.

Nu sitter mamman häktad misstänkt för mordet på sin egen son.

Åttaårige Brodie Moran hittades död i sitt hem i Melbourne, Australien, tidigare i veckan.

Polisen tror att pojken har blivit kvävd till döds med en kudde – nu riktar man misstankarna mot hans mamma, Joanne Finch, 41, skriver Daily Mail.

Brodie Moran tillsammans med sina föräldrar.Foto: Facebook

Pappans hjärtskärande inlägg

Familjen bodde i ett hyreshus och hade enligt grannarna flyttat in under 2017. Pojkens pappa, Lee Moran, arbetade i Kina och befann sig flera mil från sonen när han nåddes av de tragiska nyheterna i fredags.

I ett inlägg på Facebook skriver Lee om händelsen som har vänt vardagen upp och ner:

– För tillfället är jag helt tom, jag är fortfarande i chocktillstånd. Jag har förlorat den bästa delen av mig själv. Ord kan inte beskriva hur mycket jag kommer att sakna min lillkille.

Polisen tror att pojken blev mördad.Foto: Facebook

Mamman misstänkt för mord

Ambulansen anlände till platsen kort efter att mamman själv ring till larmcentralen. Men trots sjukvårdarnas tappra försök gick åttaåringens liv inte att rädda.

Pojkens mamma, Joanne Finch, är misstänkt för mordet.Foto: Facebook

Mamman greps av polis i bostaden, och sitter nu häktad misstänkt för mordet på sin son.

– Han var ett väldigt lyckligt barn, berättar en granne till familjen för Daily Mail

Enligt de boende i området var den mordmisstänkta mamman alltid trevlig och glad. Hela grannskapet är i chock efter händelsen.

Joannes advokat hävdar att hennes klient åt antidepressiv medicin under mordtillfället. Rättegången mot mamman kommer att inledas senare i år, skriver Mirror. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag