Amy har lidit av kronisk ryggsmärta i 15 år... Foto: Sean B. CroninAmy har lidit av kronisk ryggsmärta i 15 år... Foto: Sean B. Cronin
Amy har lidit av kronisk ryggsmärta i 15 år... Foto: Sean B. Cronin
...ända sedan hon födde sitt yngsta barn genom kejsarsnitt. Foto: Sean B. Cronin...ända sedan hon födde sitt yngsta barn genom kejsarsnitt. Foto: Sean B. Cronin
...ända sedan hon födde sitt yngsta barn genom kejsarsnitt. Foto: Sean B. Cronin

Mamman lider av kronisk smärta – efter läkarens miss

Publicerad

Amy drabbades av ryggsmärtor efter att ha fött sitt sjätte barn.

I 15 år har hon lidit av kronisk smärta – nu har läkarna upptäckt varför.

– Det känns som eld som sprider sig, säger Amy.

Amy Bright, 41, födde sitt sjätte och sista barn, Jacob, genom kejsarsnitt för 15 år sedan, skriver People.

Två månader efter att mamman kom hem från sjukhuset i Jacksonville, USA, började hon få riktigt ont i ryggen.

– Det känns som eld som sprider sig. Ibland skär den ner i mitt vänstra ben, säger Amy till WRAL.

Läkare försökte förstå varför mamman led av kronisk smärta, men det var inte förrän förra året, 14 år efter att smärtan uppstod, som läkarna fann orsaken vid en röntgen.

Röntgen visade nämligen att Amy hade en tre centimeter lång nål i ryggraden.

Foto: Sean B. Cronin

Riskerar att bli paralyserad

I samband med kejsarsnittet fick Amy epidural, det vill säga bedövning som ofta används vid förlossningar, som förs in i kroppen genom ryggmärgen. 

Nålen som användes vid bedövningen gick sönder och delar av den begravdes i ryggraden. När Amy fick veta beskedet blev hon djupt chockad.

– Den här nålen är inne i min ryggrad. I 14 år har den skapat ärrvävnad i min ryggrad så fort jag rört mig, säger Amy till People.

Nålen sitter djupt inne i ryggraden och hon kommer att bli paralyserad om hon inte opererar bort den, men det finns en stor risk för detta även vid en operation.

Foto: Sean B. Cronin

Menar att sjukhuset visste 

Amy har nu stämt sjukhuset. Hon och hennes advokat, Sean Cronin, menar att personalen på sjukhuset visste om att nålen hade gått sönder.

– De här nålarna är nio till tio centimeter långa och de har en markering vid slutet så att man ska kunna se att den är hel, säger Sean och fortsätter:

– De visste om att nålen var inne i henne för att så mycket av den saknades. Och den där makeringen är fortfarande i henne.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag