Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman i djup sorg efter olyckan med nallebjörnen

Mamman vill nu varna andra föräldrar efter den fruktansvärda tragedin. Foto: Facebook
Lilla Connie gick bort den 6 mars, bara 18 månader gammal. Foto: Facebook

Den 6 mars skulle allt förändras för mamma Dexy Leigh, 23.

När hon nattade lilla dottern Connie lade hon en nallebjörn i spjälsängen, vilket fick fruktansvärda konsekvenser.

Nu talar hon ut om sorgen och vill varna andra för farorna genom en kampanj på Facebook.

Mamma Dexy Leigh, 23, från Dundee i Skottland, talar nu ut om den fruktansvärda olyckan som skulle komma förändra hennes liv för alltid.

Det var den 6 mars i år som hon nattade sin dotter Connie, bara 18 månader gammal, och lade henne i spjälsängen tillsammans med en 60 centimeter stor nallebjörn.

När hon sedan skulle väcka sin dotter insåg mamman det fruktansvärda. Lilla Connie misstänks ha kvävts till döds, efter det att hon hamnat under nallebjörnen.

– Det var den värsta stunden i mitt liv. Jag vill inte att någon annan förälder ska gå igenom den här smärtan, säger hon till brittiska The Sun.

Mamman har nu startat en kampanj för att varna andra föräldrar. Genom Facebooksidan Connie Rose Awareness, vill hon uppmärksamma föräldrar på farorna som uppstår i att placera föremål tillsammans med små bebisar i spjälsängen, skriver Daily Mail.

Efter dotterns död såg mamman föräldrar dela med sig av bilder i sociala medier, med föremål i spjälsängar. Då bestämde hon sig för att starta sin kampanj. Foto: Facebook

Organisationen jobbar mot plötslig spädbarnsdöd

Dexy Leigh berättar att hon beskyller sig själv för tragedin.

– Jag lade några nallar runt sängen så att min lilla flicka inte skulle ramla och slå sig själv – men det var nallebjörnen som dödade henne, säger hon till The Sun.

Trots det har hon nu öppnat för att tala ut om sorgen, just för att minimera risken att olyckan ska drabba andra.

I Storbritannien jobbar organisationen The Lullaby Trust för att informera om plötslig spädbarnsdöd, och ordförande Kate Holmes är noggrann med att betona riskerna som uppstår med föremål i spjälsängen.

– Det innefattar kuddar, täcken och mjuka leksaker. Alla onödiga föremål kan öka risken för plötslig spädbarnsdöd, säger hon till The Sun.

Dexy Leigh, 23, kan inte förmå sig till att gå tillbaka in i dotterns rum. Foto: Facebook

Nått tusentals med kampanjen

Dexy berättar att hennes Facebookkampanj hittills nått över 40 000 människor, och hon hoppas att olycka kan leda till något gott.

– Om uppmaningen når fram till fem, tio, eller fem tusen personer kan det kanske rädda någon annans barn. Jag har redan fått meddelanden från folk som säger att de tömt sina barns spjälsängar på föremål, säger hon.

Men trots det ligger den fruktansvärda sorgen kvar, något Dexy aldrig kommer att glömma.

– Jag kan fortfarande inte förmå mig till att gå in i Connies rum, berättar hon för The Sun.

Plötslig spädbarnsdöd

Det är inte klarlagt vad orsakerna kring plötslig spädbarnsdöd är, då barn under ett år kan få andningsuppehåll. En av orsakerna kan vara att en del barn befinner sig i en ökad riskzon då de får mer syrebrist vid ett andningsuppehåll. Andra möjliga orsaker kan vara att barnet får svårare att andas om ansiktet inte är fritt eller att barnet blir för varmt och därför slutar att andas, skriver 1177. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!