Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamman hatas – vägrar ge sin dotter komplimanger

Mamma Clare med familj. Foto: Privat/ITV
Hon berättade om beslutet i tv-programmet "This Morning". Foto: ITV

Mamman berättade i tv att hon vägrar ge sin dotter komplimanger – och möttes av hård kritik från tittarna.

– Varför skulle jag hylla henne för något som egentligen inte har med henne att göra, när det finns hur många saker som helst som hon är helt fantastisk på?, frågade mamma Clare O'Reilly.

Häromdagen deltog mamman Clare O'Reilly i det brittiska tv-programmet ”This Morning” – där hon gav uttryck för ett rejält kontroversiellt ställningstagande, skriver The Sun.

Vill inte skapa utseendefixering

Mamma Clare berättade att hon tidigt noterade att dottern Annie, som i dagsläget är sju år gammal, fick fler komplimanger som bebis än hennes brorsa. Clare berättade att hon därför har slutat ge dottern komplimanger för hennes utseende – då hon är rädd att det kan skapa en skev utseendefixering.

Mamma Clare med familj. Foto: ITV

– Vi har alla fått vårt utseende på grund av ett genetiskt lotteri, sa hon och fortsatte:

– Varför skulle jag hylla henne för något som egentligen inte har med henne att göra, när det finns hur många saker som helst som hon är helt fantastisk på?

Mamman ger inga komplimanger till sin dotter. Foto: ITV

Enligt The Sun rasade tittarna mot Clares uttalande:

”Det här är förkastligt, den här kvinnan verkar vara avundsjuk på sin egen dotter. Att säga att inga nyfödda barn är vackra är hemskt – varje spädbarn i hela världen är vackert. Min dotter är 14 och jag säger dagligen hur vacker hon är och hur stolt jag är över henne”, skrev en tittare. 

Clare berättade om beslutet i tv-programmet "This Morning". Foto: ITV

”Den här kvinnan är en dåre. Att inte säga till sitt barn hur vackert det är kommer leda till att det söker bekräftelse hos män som kommer behandla henne illa”, skev en annan.

Stöttades av vissa tittare

Samtidigt stöttade vissa tittare Clares beslut:

"Tanken att bristen på utseendemässig hyllning skulle leda till osäkerhet är exakt vad som är problem. Självförtroende börjar på insidan. Det är exakt vad den här mamman lär ut".

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!