Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mamman berättar om hemska överfallet

Foto: Instagram
När bloggaren Constance Hall var yngre blev hon våldtagen i sömnen efter en festnatt. Istället för att anmäla skämdes hon för övergreppet så pass mycket att hon tackade våldtäktsmannen för en trevlig natt.Foto: Instagram
Respektera varandra – och varandras kroppar – är Constance Halls enkla, men ack så viktiga, budskap. Foto: Instagram
Bloggaren Constance Hall från Australien uppmanar alla att lära sina barn vikten av respekt och samtycke vid sex. Foto: Instagram

Bloggaren Constance Hall blev våldtagen i sömnen. 

Nu sprider hon ett viktigt budskap om samtycke och respekt vid sex under hashtaggen metoo.

"Jag skämdes för att jag hade druckit innan och inte kom ihåg hur vi hamnade i sängen, så jag samlade mina saker, tackade honom – och sprang" skriver Constance Hall.

Den australiska bloggaren Constance Hall, från Perth, ansluter sig till metoo-rörelsen och avslöjar i ett inlägg på Instagram att hon som ung blev våldtagen i sömnen.

Det var efter en hård festnatt som bloggaren vaknade upp i mardrömsscenariot:

"Jag minns att jag vaknade upp bredvid en man som hade sex med mig, och jag skämdes för att jag hade druckit mycket innan och inte kom ihåg hur vi hamnade i sängen, så jag berättade inte för någon. Jag samlade mina saker, tackade honom för en rolig natt – och sprang." skriver Constance Hall i inlägget och fortsätter:

"Jag tänkte att mitt rykte som partytjej gjorde det omöjligt för mig att vara ett offer. Hur dumt är inte det?"

https://www.instagram.com/p/BeBvWxznIco/?taken-by=mrsconstancehall

"Måste lära våra barn"

I inlägget skriver bloggaren även att när hon var ung och hade tillfälligt sex sopades många misstänkta våldtäkter under mattan. Ett fenomen som tar slut nu, om Constance Hall får bestämma.

Genom att dela sin historia vill bloggaren, som numera är 33 år, belysa hur viktigt samtycke vid sex är. Ett ämne hon kommer vara noga med att lära sina egna barn.

"Vi måste lära våra barn att bara ha sex med personer som de respekterar. Respektera deras kroppar, respektera deras önskningar och respektera dem som person." uttrycker sig Constance Hall i skrift.

 

LÄS MER: 14-årig flicka våldtogs – när hon precis hade flytt från en våldtäkt 

 

Respekt och samtycke under sex – a och o

För att ytterligare exemplifiera problematiken berättar bloggaren ett exempel på en trekant där respekten saknades.

"Jag kommer från ett område där coola killar kunde få ligga med vemsomhelst – och jag minns att två av dessa killar hade en trekant med en tjej som de inte hade någon respekt för. Tjejen trodde att hon skulle få lite av det där "speciella" som killarna hade genom att gå med på en trekant."

Ett tankesätt Constance kan relatera till, och själv har upplevt. 

"Men så blev det inte", skriver Constance Hall och fortsätter:

"Istället berättade killarna alla detaljer om trekanten och pratade aldrig med henne igen. Visst, det fanns samtycke, men ingen respekt."

 

LÄS MER: Hon beskriver en våldtäkt i elva korta inlägg – alla borde läsa det här NU 

 

Inlägget har i dagsläget 6 909 likes på Instagram – och har även delats på Constance Facebooksida där historien fått över 10 000 reaktioner.

I kommentarerna hyllas bloggaren för att hon träder fram och berättar om övergreppet, samtidigt som fler tar mod till sig och berättar om våldtäktshistorier de själva utsatts för i kommentarerna.