Laura berättade i tv att hon badar med sina söner. Hon kritiserades av Ben. Foto: Facebook, ITVLaura berättade i tv att hon badar med sina söner. Hon kritiserades av Ben. Foto: Facebook, ITV
Laura berättade i tv att hon badar med sina söner. Hon kritiserades av Ben. Foto: Facebook, ITV
Laura menar att det är naturligt, medan Ben menar att det kan vara skadligt. Foto: ITVLaura menar att det är naturligt, medan Ben menar att det kan vara skadligt. Foto: ITV
Laura menar att det är naturligt, medan Ben menar att det kan vara skadligt. Foto: ITV

Mamman badar naken med sina söner

Publicerad

Laura badar naken med sin två söner, tio och elva år gamla, en gång i veckan.

Detta berättade hon i ett tv-program och möttes av stark kritik.

– När pojkar når den åldern så kan de börja fantisera om sin mamma, säger en av kritikerna.

Det var i tisdags som författaren Lauren Libbert var med i ett brittiskt tv-program, "This Morning", skriver The Mirror, för att prata om sin ovanliga aktivitet med sina två söner som är tio och elva år gamla.

– Vi badar tillsammans kanske en gång i veckan, säger Lauren till programledarna Richard Madeley och Judy Finnigan via videolänk.

Programledarna Richard Madeley och Judy Finnigan.Foto: ITV

Menar att nakenhet är naturligt

Laura menade att det inte alls är underligt, utan någonting som hon och sönerna har gjort i flera år.

– Vi har ett litet badrum så vi tre trycker ihop oss. Ibland läser någon en tidning, ibland pratar vi bara. Vi kan vara i badrummet i 20 minuter, sa mamman.

Hon menade att varken hon eller sönerna har några problem med att vara nakna inför varandra.

– Mina pojkar är väldigt bekväma med att jag och de är nakna. Hemma hos oss är det normalt, sa Laura och lägger till:

– Vad kan vara mer naturligt än att vara naken i sitt eget hem?

Laura var med på video-länk.Foto: ITV

Menar att nakenhet leder till förvirring

Ben Edwards, som var gäst i tv- programmet, menade dock att detta är fel.

Han menar att pojkar i den åldern lär sig om sina kroppar och sexualitet och därför blir förvirrade av att se sin mamma naken.

– Sigmund Freud menar att när pojkar når den åldern så kan de börja fantisera om sin mamma, sa Ben.

Laura betonade att hon skulle sluta bada om någon av sönerna sa nej, men ingen av dem har gjort det än.

Många andra personer har också reagerat på intervjun.

"Att bada med sin 10-och 11-åring? Verkligen? Vad hände med personlig integritet?", skriver @punkyunic0rn.

https://twitter.com/punkyunic0rn/status/978566881593393152?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Ftv%2Ftv-news%2Fits-not-right-mother-sparks-12260513&tfw_creator=MirrorTV&tfw_site=MirrorTV

En annan person menade att det skadade sönerna.

"Du kan följa upp de här två SÖNERNA om tio år, i terapi för att de fortfarande badade med sin mamma när de var tio och elva – det här är fel gjort mot både döttrar och söner", skriver @JusLord.

https://twitter.com/JusLord/status/978605793963540480?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.mirror.co.uk%2Ftv%2Ftv-news%2Fits-not-right-mother-sparks-12260513&tfw_creator=MirrorTV&tfw_site=MirrorTV

 

https://www.youtube.com/watch?v=yR3BhcQNQRM

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag