Mamma Suzanne vill förbjuda populära tv-spelet. Foto: YoutubeMamma Suzanne vill förbjuda populära tv-spelet. Foto: Youtube
Mamma Suzanne vill förbjuda populära tv-spelet. Foto: Youtube
Hon hävdar att spelet har förändrat hennes son. Foto: YoutubeHon hävdar att spelet har förändrat hennes son. Foto: Youtube
Hon hävdar att spelet har förändrat hennes son. Foto: Youtube

Mamma Suzanne vill förbjuda populära tv-spelet

Publicerad

Mamma Suzanne hävdar att tv-spelet "Fortnite" förändrade hennes sons personlighet och kräver att det blir förbjudet.

Men efter att ha pratat om sin åsikt i tv – kritiseras nu mamman hårt i sociala medier:

– Var en förälder och ta kontroll över situationen, skriver en användare på Twitter.

Tv-spelet "Fortnite" har blivit snabbt blivit populärt sedan det släpptes för några månader sedan. Det actionfyllda spelet har en åldersgräns på 12 år, men mamma Suzanne har ändå valt att låta sin tioåriga son, Leo, spela.

Nu anser mamman att "Fortnite" borde förbjudas – då hon hävdar att det har förändrat sonens personlighet, skriver The Sun. 

Suzanne vill förbjuda tv-spelet "Fortnite".Foto: Youtube

Berättade om problemet i tv

Suzanne, från Storbritannien, ställde upp i morgonprogrammet "This Morning" tidigare i veckan.

I programmet berättade mamman att allting började i julas, strax efter att Leo hade fått spelet.

– Tidigare brukade han spela i ungefär en timme för att sedan komma ner och umgås med familjen. Men när han började spela "Fortnite" förändrades det, säger mamman.

Mamman berättade om problemet i tv-programmet "This Morning" .Foto: Youtube

Leo förändrades med spelet

Ett par veckor efter jul var sonen helt förändrad, enligt Suzanne.

– Spelet är så actionfyllt att när man stänger av det så skriker barnen åt tv:n, de gömmer sig och lever sig in i världen tillsammans med sina vänner, berättar hon och fortsätter:

– När de kommer ut från den världen tycker de plötsligt att verkligheten är så tråkig i jämförelse.

Får inte spela längre

Även Leo håller med om att spelet är beroendeframkallande.

– Spelet bara suger in dig, säger han.

När mamma Suzanne insåg att spelet hade tagit över sonens liv – bestämde hon sig för att förbjuda det i hemmet.

– Det är kul att prata med sina vänner och spela tillsammans, men efter ett par dagar utan det har jag insett att det är skönare utan, berättar Leo.

Även Leo håller med om att spelet är beroendeframkallande.Foto: Youtube

Mamman kritiseras i sociala medier

Nu hoppas Suzanne att spelet förbjuds helt. Men i sociala medier hävdar många användare att ansvaret inte ligger på speltillverkarna, utan i stället föräldrarna.

– Mamman vill alltså banna "Fortnite" på grund av hur det har påverkat hennes tioåriga son... hon borde kanske kolla åldersgränsen på spelet innan hon hävdar något sådant, skriver en användare.

– Var en förälder och ta kontroll över situationen, skriver en annan.

 

Se hela klippet här:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rzqQHP7rFWQ
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag