Lesley Speed misstänks ha dödat sin sjuårige son - för att inte förlora honom i en vårdnadstvist. Foto: Facebook
Lesley Speed misstänks ha dödat sin sjuårige son - för att inte förlora honom i en vårdnadstvist.  Foto: Facebook

Mamma ströp sjuårig son – var rädd att förlora honom

Publicerad

Lesley Speed, 44, hade ihjäl sin sjuårige son – för att slippa riskera att förlora honom till pappan i den bittra vårdnadstvisten.

Dödsfallet skedde samma dag som de skulle mötas i rätten.

Det ohyggliga brottet som nu nått domstol inträffade 21 september, i Shropshire i centra England.

Lesley Speed, 44, låg i en bitter vårdnadstvist med sin ex-partner Matthew Spriggs och de skulle mötas samma dag i domstol där ärendet skulle avgöras.

Men det hann aldrig gå så lång. Tidigare på dagen upptäckte hennes partner Darren Jones den sjuårige sonen Archie Spriggs död i sin våningssäng.

 

LÄS MER: Pappa ströp sin egen son – åtalas för mord

 

I det samtal som nu offentliggjorts hörs Darren Jones ringa efter en ambulans.

– Hennes son, han är död. Jag tror att han har blivit kvävd, säger han på inspelningen.

Archie Spriggs hittades död i sin våningssäng.Foto: / © Facebook

Lesley Speed, som försökte ta sitt liv efter händelsen, är nu åtalad för att ha bragt sin son om livet.

I anteckningar har det framkommit att Lesley Speed hellre ville se sin son död än att förlora honom i den bittra vårdnadstvisten till pappan.

Lider av depression

Hon ska ha varit under stor press inför domstolsbeslutet. Ambulanspersonalen som tog om hand om henne vittnar om att hon sagt att hon inte längre ville leva.

Åklagare Sally Howes QC sammanfattade sin ståndpunkt i rätten:

– Jag anser att pojken dödades av sin mamma. 21 september var den dag hon fruktade mest av allt. Hon hade inte förberett sig för förhandlingen och hon fruktade att den skulle leda till att hon förlorade sin son, sade hon till rätten.

 

LÄS MER: Ströp sin bästis - med ett bälte

 

Analyser som gjorts i bostaden och på kroppen visar att pojken först blev strypt och sedan kvävd.

Lesley Speed diagnostiserades för depression 1998 och 2014, något som nu kan komma att spela stor roll för domen, som kan bli dråp i stället för mord.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag