Mamman berättar skämtsamt om händelsen på Facebook. Foto: FACEBOOKMamman berättar skämtsamt om händelsen på Facebook. Foto: FACEBOOK
Mamman berättar skämtsamt om händelsen på Facebook. Foto: FACEBOOK
Inlägget har nu hundratusentals reaktioner på Facebook. Foto: FACEBOOKInlägget har nu hundratusentals reaktioner på Facebook. Foto: FACEBOOK
Inlägget har nu hundratusentals reaktioner på Facebook. Foto: FACEBOOK

Mamma Rebecca råkade mata barnen med ”penisar”

Publicerad

Rebecca Brett lyckades köpa, koka, och servera ”penisar” som lunch till barnen.

Nu berättar hon om det dråpliga misstaget i enormt delat inlägg på Facebook.

”Priset för årets mamma kommer definitivt inte att gå till mig”. Så inleder Rebecca Brett sitt Facebookinlägg som fått hundratusentals personer att skratta rejält. Anledningen? Hon råkade mata sina barn med ”penisar”. Låt oss backa bandet.

Det var i lördags som mamman från Dunstable i England, stressad befann sig i mataffären.

Mitt i handlingen började dottern Ava ropa att hon ville ha pasta med smileygubbar på, och för att undvika en scen kastade Rebecca hastigt ned produkten i korgen, skriver brittiska Mirror.

Dottern njöt av lunchen innan mamman insåg sitt misstag.Foto: FACEBOOK

”Äter just nu en skål med snoppar”

Först långt senare skulle mamman inse sitt stora misstag. Pastan var inte formad som glada gubbar, snarare rörde det sig om en penisformad pasta.

När Rebecca Brett insåg vad som skett, publicerade hon ett skämtsamt inlägg på sin Facebooksida, som visar upp det roliga misstaget.

”Jag tyckte att det såg lite konstigt ut, och kollade igen på förpackningen. Det var penispasta! Hur kunde jag missa det här när jag till och med lagat dem? Min tre- och sjuåring sitter just nu och äter en skål med snoppar till lunch. Livet.”, skriver hon inlägget, som nu fått långt över en halv miljon reaktioner på Facebook.

https://www.facebook.com/rebecca.brett.14/posts/10155336958936881

Möttes av kritik från vissa

I en uppdatering berättar Rebecca att hon verkligen inte anat att inlägget skulle få så stor spridning, och hon passar på att ge en känga till de som varit kritiska mot att barnen ätit bara pasta, utan något till.

”De har uppenbarligen mer att äta än pasta, och en väldigt balanserad diet. Tack så mycket till alla föräldrar där ute som känner sig tvungna att förklara hur jag ska ta hand om mina egna barn”, skriver hon.

I en senare uppdatering, har hon laddat upp ytterligare ett inlägg på barnen, där hon skämtsamt talar om att barnet minsann fick varsitt äpple till frukost. 

https://www.facebook.com/rebecca.brett.14/posts/10155338919116881
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag