Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mamma Lisa mobbad och slagen – av sin egen dotter

Här går flickan till attack mot sin mamma. Foto: Channel Five
Hon kastar föremål och boxar henne i ansiktet. Foto: Channel Five

Den sexåriga flickan knuffar sin morfar åt sidan – och attackerar sin mamma med en krycka.

Det är verkligheten för ensamstående Lisa, 29.

– Hon kan vara helt underbar och hur kärleksfull som helst – och sedan förändras på en sekund, säger hon om sin vilda dotter.

Den ensamstående mamman Lisa, 29, bor med sin sexåriga dotter Demi strax utanför Birmingham, Storbritannien, skriver The Sun.

Nu har hon deltagit i programmet "Violent Child, Desperate Parents" på brittiska Channel Five. 

Programmet handlar – som namnet antyder – om bråkiga barn och deras desperata föräldrar. Det går ut på att psykologen Laverene Antrobus reser runt till olika hushåll för att reda ut och lösa dysfunktionella familjerelationer – och när det är dags för Lisa blir det ovanlig dramatiskt.

Här går flickan till attack mot sin mamma. Foto: Channel Five

"Vi är verkligen desperata"

Psykologen får titta på videomaterial från det stökiga familjelivet – och bevittnar bland annat när den sexåriga flickan hårdhänt knuffar sin morfar åt sidan för att sedan försöka drämma till mamma Lisa i huvudet med en krycka.

I tv-programmet ser man även hur Demi attackerar sin mamma i en soffa. Hon slår henne i ansiktet med knytnävarna och ger sig sedan på hennes hår – och lyckas slita loss stora stycken av det.

– Hon kan vara helt underbar och hur kärleksfull som helst – och sedan förändras på en sekund, säger mamma Lisa och fortsätter:

– Vi befinner oss på bristningsgränsen och är verkligen desperata efter att få hjälp.

Här attackerar hon mamman med en krycka. Foto: Channel Five

"Önskar jag kunde göra det"

I programmet frågar psykologen den lilla flickan vad hon tänker på när hon får sina anfall:

– I bland önskar jag att jag kunde döda henne, men det är omöjligt att göra det. Hon är otäck, säger sexåriga Demi om sin egen mamma.

Det visar sig att mamma Lisa blev mobbad när hon gick i skolan, och psykologen Laverne observerar att hon saknar självförtroende när hon hanterar sin bråkiga dotter.

Samtidigt menar psykologen att Lisa fortfarande kämpar för att bearbeta dotterns traumatiska födsel – som ledde till att mamman behövde akut sjukvård.

– Din dotter känner av känslorna som du försöker dölja. Hon sårar dig och ger uttryck för den frustration som du inte kan uttrycka, säger Laverne till mamma Lisa.

Hon kastar föremål och boxar henne i ansiktet. Foto: Channel Five

"Jag kan se förändringar"

Enligt psykologen har det lett till att den sexåriga flickan har blivit förvirrad och utom kontroll. I programmet uppmanas mamman bland annat att lyssna mer på sin dotter och att förklara sina beslut i stället för att bara säga "nej". Samtidigt anser psykologen att hon borde leka mer med sin dotter – eftersom att hon inte har några syskon.

Programmet uppvisar en stor positiv utveckling för Demi – som tycks vara mer bekväm med gränser och får allt färre utbrott.

– Jag tror att de förstår att Demi behöver mer stöd än andra barn. Jag tycker att metoderna fungerar, och att jag kan se förändringar hos flickan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!