Erin Macke semestrade i Bayern. Foto: © InstagramErin Macke semestrade i Bayern. Foto: © Instagram
Erin Macke semestrade i Bayern. Foto: © Instagram
Första dagen i Tyskland lade Erin Macke upp en bild på en bratwurst. Foto: Instagram via the Daily Mail.Första dagen i Tyskland lade Erin Macke upp en bild på en bratwurst. Foto: Instagram via the Daily Mail.
Första dagen i Tyskland lade Erin Macke upp en bild på en bratwurst. Foto: Instagram via the Daily Mail.

Mamma lämnade fyra barn ensamma – åkte på semester

Publicerad

Den 31-åriga mamman Erin Macke satte sig på planet för att semestra i Tyskland.

Hemma i USA lämnade hon sina fyra barn ensamma – med ett skjutvapen, rapporterar the Daily mail.

Den 31-åriga Erin Mackes beslut att åka från Iowa, USA på semester till Tyskland skulle stå henne dyrt.

Erin Mackes fyra barn som är mellan sex och tolv år gamla lämnades ensamma i hemmet.

Enligt polisen ska pappan till ett av barnen ha fått ett telefonsamtal från sitt barn dagen efter att mamman åkt över atlanten. Han larmade då polisen. 

Barnen hann vara ensamma under 24 timmar innan de togs om hand av andra familjemedlemmar.

Omtalat har tidigare skrivit om fallet.

Nu erkänner Erin att åklagarens bevis troligtvis kan få henne fälld. 

Lämnades med en pistol

Resan inleddes den 20 september 2017. 

I hemmet fanns också ett laddat skjutvapen – en pistol av fabrikanten Glock – inom räckhåll för barnen, rapporterar the Daily Mail

Macke semestrade i Bayern.Foto: © Instagram

När polisen blev informerade ringde man till Erin Macke och beordrade henne att återvända hem omedelbart. Den turistande mamman berättade för polisen att den tilltänkta barnvakten lämnat återbud men att hon bestämt sig för att fullfölja resplanerna ändå.

 

LÄS MER: Bilderna på Instagram avslöjade det unga parets mörka hemlighet

 

Trots polisens order stannade hon till den 27 september – och åkte hem fyra dagar tidigare än planerat, dagen efter hemkomsten greps hon.

Nu väntar upp till två år i fängelse.Foto: © AP

Lade upp bilder på Instagram

Erin Macke misstänks nu för att ha utsatt sina barn för fara i fyra fall och ha tillgängliggjort skjutvapen till minderåriga i ett fall. 

Under resan hann hon lägga upp bilder på Instagram som visar hur hon reste i Bayern med en väninna.

 

LÄS OCKSÅ: Smugglade 30 kilo kokain – för att få likes på Instagram 

 

Hon har inte erkänt sig skyldig – men ändå sagt att åklagaren har tillräckliga bevis för att få henne fälld.

Då väntar upp till två års fängelse.

Första dagen i Tyskland lade Erin Macke upp en bild på en bratwurst.Foto: Instagram via the Daily Mail.

Socialtjänsten i Iowa har tagit hand om de fyra barnen och placerat dem hos andra familjemedlemmar. De två äldsta är med ospecificerade släktingar medan de två yngsta är med sina fäder.

Erin Macke förbjöds efter gripandet att kontakta sina barn – men förbudet har nu lindrats och hon får genomföra övervakade telefonsamtal med dem, rapporterar the Daily Mail.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag