Hannah Mongie valde att bortadoptera sin son. Foto: FacebookHannah Mongie valde att bortadoptera sin son. Foto: Facebook
Hannah Mongie valde att bortadoptera sin son. Foto: Facebook
Hon bestämde sig för att filma den sista stunden med sonen. Foto: FacebookHon bestämde sig för att filma den sista stunden med sonen. Foto: Facebook
Hon bestämde sig för att filma den sista stunden med sonen. Foto: Facebook

Mamma Hannahs sista stund med sonen

Publicerad

Hannah Mongie blev gravid när hon var 18 år gammal.

Hon och pojkvännen Kaden Whitney bestämde sig för att behålla det – men Kadens hastiga bortgång förändrade allting.

Nu delar Hannah med sig av videoklippet som spelades in under hennes sista stund med sonen – endast timmar innan han överlämnades till sina adoptivföräldrar.

21-åriga Hannah Mongie, från Utah i USA, har valt att dela med sig av ett filmklipp från en av de tuffaste stunderna i hennes liv.

I filmklippet förklarar den då 18-åriga Hannah för sin nyfödde son varför hon har valt att bortadoptera honom.

Hannah Mongie filmade den sista stunden med sonen.Foto: Facebook

Tvingades fatta ett beslut

För tre år sedan blev Hannah gravid tillsammans med pojkvännen Kaden Whitney. Paret hade endast dejtat ett par veckor när de fick vetskap om den oplanerade graviditeten, skriver Mirror.

De diskuterade sina alternativ, och funderade ett tag på adoption, men bestämde sig ändå för att behålla barnet.

Två månader senare dog Kaden i sömnen av naturliga orsaker. Hannah tvingades ta ett beslut – och bestämde sig för att adoptera bort deras son.

Kadens hastiga bortgång tvingade Hannah att fatta ett beslut.Foto: Facebook

Sista stunden tillsammans

Efter förlossningen fick Hannah tillbringa 48 väldeliga timmar tillsammans med sin nyfödde son. 

Nio minuter av denna känslosamma stund spelade Hannah in en film till sin son – så att han i framtiden kan förstå hennes beslut.

– Om jag inte hade älskat dig, hade jag inte befunnit mig i den här situationen. Och du hade inte fått den underbara familj du kommer att få, säger Hannah i videon.

Mamman och sonen fick 48 timmar ihop efter förlossningen.Foto: Facebook

Hannah avslutar klippet med dessa ord:

– Jag ska pussa dig så mycket som möjligt innan du får träffa dina föräldrar, jag älskar dig Taggart Cayden Marsh, min lilla pojke, min son.

Taggart fick träffa sin adoptivmamma efter två dygn.Foto: Facebook

"Tvekade inte en sekund"

Pojken lämnades därefter till sina nya föräldrar Brad och Emily Marsh. Paret bestämde sig för en öppen adoption, vilket innebär att de har kontakt med Taggarts biologiska mamma.

Hon visade videon för Taggarts mamma ett par månader efter förlossningen.

– Det var en väldigt speciell stund för oss, berättar Hannah för Mirror. 

Hannah träffar sonen och hans adoptivfamilj så ofta hon kan.Foto: Facebook

21-åringen berättar att det tuffaste med adoptionen, var att släppa taget om det sista minnet av pojkvännen Kaden.

– Jag tänkte att jag inte skulle klara av det, men jag tvekade inte en sekund på mitt val.

 I dag är Hannah barnvakt till sin son så ofta föräldrarna behöver det. Taggart är 22 månader gammal, och bor tillsammans med sina föräldrar och sina två syskon.

Se hela klippet här:

https://www.facebook.com/lovewhatreallymatters/videos/1803464573009266/

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag