Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rånaren gav sig på kampsportstjejen – får pinsamt mycket stryk

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
description: [image] omtalat, puffbild,  title: fri, 04 sep 2015 11:20:59 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Det finns en väldigt bra orsak till varför man ska vara snäll mot alla man träffar på. För man vet aldrig vem som är en professionell MMA-fighter.

Och det får du oftast inte veta förrän du ligger på marken i ett dödsgrepp och ber om nåd.

Det var när den brasilianska MMA-fightern Monique Bastos var på väg till gymmet som två killar försökte sno hennes mobil. Den ena mannen lyckades ta den och sprang från stället – den andre var inte lika tursam.

Bastos slängde ner honom mot marken och höll fast honom i en triangle choke – ett bengrep där motståndarens nacke hålls på plats mellan benen. Vill man lägga mer press på nacken så är det bara att klämma ihop benen, vilket till slut kan leda till att personen svimmar.

Den här fightern är däremot så tekniskt duktig att hon enbart använde de krafterna hon behövde för att hålla ner honom – och vi gissar att det är sista gången den här grabben försöker stjäla från någon.