Nu garvar det svenska folket åt Mattias humoristiska annons. Foto: PrivatNu garvar det svenska folket åt Mattias humoristiska annons. Foto: Privat
Nu garvar det svenska folket åt Mattias humoristiska annons. Foto: Privat
Mattias Eklund är en prisbelönt ljuddesigner inom filmbranschen. Foto: PrivatMattias Eklund är en prisbelönt ljuddesigner inom filmbranschen. Foto: Privat
Mattias Eklund är en prisbelönt ljuddesigner inom filmbranschen. Foto: Privat

Mattias brutalt ärliga annons på Blocket – säljer kompisens spel

Publicerad

Mattias Eklund, 37, behövde sälja sitt Playstation med tillhörande spel.

Därför lade han upp en annons på Blocket – som var något utöver det vanliga.

Ett av spelen han sålde tillhörde nämligen hans kompis.

– Jag tror att Petter kommer bli rasande, berättar den skojfriska ljuddesignern.

Den uppmärksammade annonsen dök upp på Blocket för några veckor sedan – och har sedan dess blivit mycket uppmärksammad för sitt annorlunda innehåll.

– Grundtanken var att sälja mitt Playstation, berättar Mattias Eklund.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det är kul att skriva, men har ingen blogg – så jag brukar blogga på Blocket.

Mattias Eklund arbetar som ljuddesigner och har bland annat belönats med en Guldbagge för sina insatser i den svenska storfilmen "Känn ingen sorg". 

Nu är han på väg mot Los Angeles för att jobba med film – och behöver därför bli av med sitt gamla Playstation.

Här tar Mattias Eklund emot en Guldbagge för sitt arbete med filmen "Känn ingen sorg".Foto: Privat

"Skjuter bazooka i ansiktet på folk"

Annonsen utlovade ett Playstation 3 med en mängd olika spel som beskrevs på ett ovanligt målande vis.

Mattias säljer bland annat spelet "Grand Theft Auto", ett kontroversiellt och mycket våldsamt spel som han i annonsen beskriver så här:

"Man är liksom en gubbe i en stad där man kan göra vad som helst i princip. I teorin skulle man kunna gå med i elevrådet, åka runt i en bil inom hastighetsgränserna och lägga mycket tid på att samla skräp från naturen – men det blir oftast att man kastar in handgranater i bensinmackar, köper crack, skjuter bazooka i ansiktet på folk som sitter och softar på en parkbänk och kör över barnfamiljer i 300 km/h med en hummer (bilen hummer)."

Han varnar även potentiella köpare för den ångest som lätt drabbar utövaren.

Mattias Eklund har ingen blogg – och skriver därför av sig på Blocket.Foto: Privat

"Ett jäkla rännande"

Krigsspelet "Call of Duty" beskriver Mattias på följande vis:

"Detta spel går ut på att man skjuter i ansiktet på varandra med automatvapen. Fort går det också, det är ett jäkla rännande genom skog och mark i jakt på något att launcha en salva från sin ak47:a på. Jag skulle inte rekommendera någon under 45 år eller med svaga nerver att spela detta spel".

Mattias kan också vara den första annonsören på Blocket som avråder köpare från det han säljer:

"Ett helt idiotiskt bilspel, har svårt att se att någon skulle gilla detta spel", skriver han om ett halsbrytande racingspel.

Mattias ser heller inte några större problem med att sälja sina vänners prylar:

"Detta är inte ens mitt spel, det är Petters men jag säljer det ändå", lyder beskrivningen till ett rysligt skräckspel som utspelar sig i ett apokalyptiskt USA.

Mattias Eklund säljer sin kompis tv-spel – utan att fråga om lov.Foto: Privat

Hyllas och kritiseras

Mattias Eklund berättar att responsen på annonsen har varit överväldigande. Många hyllar hans skämtsamma stil – men alla är inte lika glada.

– Jag har fått sinnessjukt många mejl, säger han och fortsätter:

– Jag såg att Blocket hade delat annonsen på sin Facebooksida. Det gjorde nog att ännu fler började mejla.

Mattias berättar att många är arga över att han säljer sin gode väns tv-spel – och att han ännu inte har vågat berätta för kompisen att hans spel snart kan få en ny ägare:

– Jag tror att Petter kommer bli rasande.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag