Mamman skulle amma sitt barn bland de nakna statyerna på museet – fick hon besked om att skyla sig

Publicerad

Om du någon gång har varit på ett museum så har du förmodligen sett en hel del tuttar, bröstvårtor, rumpar och snoppar.

Ja, på statyer alltså.

Just därför reagerade den här besökaren extremt starkt när hon fick besked om att täcka till sig när hon ammade sitt barn.

En brittisk mamma bestämde sig för att åka på The Victoria and Albert museum, ett konstmuseum i London.

Mamman ville njuta sin lediga dag helt enkelt.

Självklart behövde hennes barn få lite mat under vistelsen, så de två satte sig i en av museets trädgårdar, skriver Someecards.

 "Jag visade min bröstvårta i en nanosekund och jag fick direkt besked om att täcka till mig", skriver hon på Twitter.

https://twitter.com/vaguechera/status/893793544221143040

Vilket ju är sjukt ironiskt så klart, om man börjar kolla lite närmare på skulpturerna som håller hus på museet.

Det är verkligen bröstvårtor öööööverallt.

Så hon fotade av dem och delade dem på Twitter, för att visa exakt hur löjligt det är att man ska behöva skyla sig för att mata sitt barn.

https://twitter.com/vaguechera/status/893803794563313665?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.someecards.com%2Fparenting%2Fmoms%2Fbreastfeeding-museum-3737573%2F

"– Jag ska slänga dig och dina nakna bröst ut ur det här museet!

– Men jag är gjord av marmor?

– Ok, visst du kan få stanna kvar...."

https://twitter.com/vaguechera/status/893851864072105985?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.someecards.com%2Fparenting%2Fmoms%2Fbreastfeeding-museum-3737573%2F

"– Ursäkta mig frun, men skulle du kunna täcka till dig med den här masken medan du matar dina barn?"

"– Alla dessa nakna människor gör att besökarna tappar sin matlust."

https://twitter.com/vaguechera/status/893854271036411905?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.someecards.com%2Fparenting%2Fmoms%2Fbreastfeeding-museum-3737573%2F

– Men om vi ska se positivt på det här, så hade jag en härlig dag på @v_and_a museet, där jag fick utforska kvinnors bröst genom tiderna, skriver hon i en Tweet.

Ber om ursäkt

Självklart var det svårt för museet att missa hennes roliga tweets som hyllades.

https://twitter.com/V_and_A/status/893839064721436672

"Vi ber om ursäkt för det här. Kvinnor är välkomna att amma på museet, men vi har även mer tysta områden för de som önskar att göra det privat", skriver dem.

 

https://twitter.com/RavenMartinez73/status/894648973478309891

"Credd till dig, hälsningar från alla kvinnor i hela världen!"

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag