Här är den vidriga tårtan med varfyllda finnar på – som får gästerna att nästan kräkas

Publicerad

"Vidrigt... herregud..." är en av alla reaktioner på det här minst sagt ovanliga bakverket.

Människans kreativitet vet sällan några gränser.

Och människans iver att testa nya saker, kanske tänja på gränserna, är ofta väldigt stor.

Något som ett bageri i Malaysia just nu är ett bevis för.

De har bakat en tårta som antingen får kunden att kräkas eller... njuta, typ.

Foto: facebook.com/thecakescape/

Nämligen en tårta som består av ett kvinnoansikte som sedan pyntats med blodröda, infekterade, varfyllda "finnar" som går att klämma – och ut forsar då någon slags gegga, antagligen en kräm med vanilj och choklad.

I en video på Facebook, som har fått över 5 miljoner visningar, kan man se hur någon klämmer på "finnarna"...

Foto: facebook.com/thecakescape/

 

Foto: facebook.com/thecakescape/

 

Foto: facebook.com/thecakescape/

Bakgrunden till tårtan är en stadigt växande trend på nätet där människor, på riktigt, tittar på videoklipp där folk klämmer varfyllda finnar.

Anledningen uppges vara att människor känner en slags tillfredsställelse över att se en varblåsa explodera, och det kan bidra till att minska stress och bildning av dopamin i hjärnan. Ja, enligt experterna då, alltså...

Just tårtan har dock fått ganska varierande reaktioner...

"Vidrigt... herregud... man måste tycka väldigt illa om någon för att ge en sådan tårta", skriver en person på Facebook.

"Bara för att du KAN göra något betyder det inte att du BORDE. Så äckligt", skriver en annan.

Ytterligare en person undrar på Facebook:

"Vad kommer härnäst, en menstårta till födelsedagsfesten? Vad i helvete".

Kolla, på egen risk, in tårtan "in action" i tv-klippet nedan.

https://www.facebook.com/comecomeletstravel/videos/1901250896556956/

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag