Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Glada nyheter: I dag släpps den rödhåriga emojin

Brace yourselves, gingers are coming!
Så ser den rödhåriga emojin kommer ut.

Har du rött hår? Då är du troligtvis ganska trött på att behöva välja mellan blonda och brunhåriga emojis för att representera dig.

Men de dagarna är förbi! I dag kommer de: Rödhåriga emojis!

Globalt sett är rödhåriga extremt unika – endast två procent av världens befolkning har rött hår. Och trots att de rödhåriga utgör en ganska liten skara, har många av dem i flera år uttryckt ilska och besvikelse över att det inte finns några emojis med gulrött hår. 

Independent skriver att kampen för rödhåriga emojis varit extra framträdande i Storbritannien, där hela 13 procent av befolkningen är så kallade "gingers". 

Och från och med i dag kan även dessa uttrycka sig i emojiform!

Släpps i juni 2018

https://twitter.com/HowToBeARedhead/status/894527465779073024

Nyheten att emojis för rödhåriga skulle komma släpptes redan i augisti 2017, och väckte redan då starka känslor!

https://twitter.com/iamjillianv/status/894241883647496192

Fler nya emojis på ingång

Bland andra Stephanie, 24, från Storbritannien tyckte att det verkligen var dags för en rödhårig emoji:

– Just nu måste rödhåriga välja mellan att representera sig själva som blonda eller brunetter, och det är ganska orättvist, säger hon till Independent. 

Det är inte bara rödhåriga emojis som fyller ut emojitangentbordet: En emoji med lockigt hår var också med på förslagslistan. Utöver detta kommer vi troligtvis snart kunna klicka dit en cupcake, en skateboard och en mycket efterlängtad mango i våra mobiltelefoner.