Annas dödsdekoration på bröllopstårtan: "Vi älskar svart och vi älskar döskallar – så varför inte?"

Publicerad

Det var efter att Anna och hennes make hade varit på resa i Mexico som de fick idén till sin dekoration.

Den passar verkligen in i deras tema: Ett svart bröllop.

"Vi gillar att pyssla. Vi gillar döskallar. Vi gillar svart. Jag är gravid. Tjaa, då får man göra sitt eget brudpar att ha på tårtan! 😀 Vi ska även göra tårtställningen med fem tårtor på, någon som har lite tips eller bilder på hur man kan göra? :)"

Så skriver AnnaJustina Jönsson, från Göteborg, i facebookgruppen "Bröllop, inspirera och diskutera".

Anna och hennes make ska snart gifta sig och de vill verkligen inte ha ett vitt bröllop.

Och de älskar döskaller. Så vad blir väl mer perfekt än ett svart bröllop med de här figurerna?

Det var efter att Anna och hennes man hade varit i Mexico förra året, som de fick idén.

Där hade de köpt med sig några fräna döskallefigurer hem, då de både både älskar döskallar. 

– Sen var det dags för oss att gå på ett bröllop för några kompisar, men vi viste inte riktigt vad vi skulle ge dem i present. 

De bestämde sig  för att försöka göra några liknande figurer, som hade brudens hårfärg och mannens skägg.

Presenten blev lyckad.

Svart tema

Men nu är det som sagt deras tur att gifta sig och Annas brudklänning kommer vara svart.

– Vi vill inte ha en traditionell tårtdekoration med vit klänning, för det är inte så det ser ut för oss. Så vi fick pyssla ihop en sån igen, säger hon.

Men att hitta en svart klänning till att börja med var heller ingen lek.

– Jag har inte sett någon svart brudklänning någonstans, vilket förvånade mig. Man hade trott man i alla fall kunde hitta en snygg svart balklänning, men nej.

Lyckan blev en pop-up affär, där hon äntligen hittade flera svarta. Nu är det bara att korsa fingrarna för att den sitter som önskad när det är dags, då Anna väntar barn.

Även alla gäster kommer ha svarta kläder på den stora dagen, som kommer ta plats i en kyrka.

Kommer det bara bli hård musik på bröllopet?

– Om vi hade fått välja så ja, men vi får tänka på gästerna också. Det blir nog en del gamla klassikers. Mormor skulle kanske inte bli så glad om det bara var rock, skrattar Anna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag