Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya trenden sprider sig över världen – nu kan du göra smycken av din bröstmjölk

Många föräldrar väljer att spara saker från tiden då deras barn fortfarande bara hade några månader eller något år på nacken. Gipsutgjutningar, en hårlock, första tappade tänderna eller tidningen från datumet då hen föddes är väldigt vanligt att lägga undan och spara. Men har du någonsin hört talas om mammor som sparat sin bröstmjölk som minne?

Nu erbjuder ett företag i Storbritannien möjligheten att göra ett minnessmycke av överbliven bröstmjölk, något som blivit väldigt populärt – inte bara där utan också i andra delar av världen. Vickie Krevatin ligger bakom företaget Mom's own milk och säger att det går mycket bra för henne.

– Jag vet att det jag gör anses stötande för vissa människor, som berättar för mig att de tycker att det är äckligt det jag gör. Dock får jag fler ordrar än någonsin, berättar hon för Daily Mail.

Priserna börjar på runt 5 kronor styck för berlocker upp emot flera hundra kronor beroende på hur stort smycke du vill ha och om du är ute efter en ring, halsband, örhängen eller armband.

  1. Ett 3D-smycke tillverkat av bröstmjölk efter kundens önskemål


  2. Ett armband med bröstmjölksberlocker

    Sneak peek at some of the wide breastmilk charm beads I've made i the past week.

    Ett foto publicerat av Mom's Own Milk (@momsownmilk)

  3. En ring tillverkad av bröstmjölk, smulor från navelsträngen och en lock från barnets hår

  4. Det kommer bröstmjölk från hela världen från kunder som vill göra smycken som minnen

  5. Kvinnor: Forskarna är säkra – det är männens fel att ni fryser på jobbet