Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kvinnan beställde en tårta till sin dotter – blev helt fel på grund av autocorrect

description: vänliga hälsningar, pearl åkesson reporter ? sociala medier-gruppen, expressen m: [ mailto:andreas.haggstrom@expressen.se ] pearl.akesson@expressen.se t: +46 (0) 73 633 79 30 title: wed, 19 aug 2015 11:38:13 +0200 email: pearl =?utf-8?b?w4vrzxnzb24gkev4cck=?= pearl.akesson@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

Det gäller verkligen att titta en extra gång när man skriver, innan man trycker på "skicka" på telefonen. Det fick en kvinna i Lanarkshire i Skottland erfara när hon skulle beställa en tårta till sin dotters 21-årsdag.

Autocorrect kan vara riktigt lömskt ibland. I den här historien fick Marie Seggies dotter fel tårta just på grund av telefonens "korrekta" inställning. Det var när hon beställde en tårta till sin 21-åriga dotter Lauras födelsedag som ingenting blev som det skulle.

I ett meddelande till sin kompis som skulle baka tårtan bad Marie om en "blond flicka på tårtan", något autocorrect ändrade till "blind flicka på tårtan"

När tårtan dök upp lagom till kalaset bröt alla ihop i skratt, och Lauras syster Emily la upp tårtan på Twitter som snabbt blev viral.

 1. Emily som twittrade om tårtan (till vänster) och födelsedagsbarnet Laura till höger


  – Det var en av mammas vänner som gjorde tårtan till Laura. Mamma skicka ett sista minuten-meddelande till henne och frågade om hon kunde sätta en blond flicka på toppen. När vi fick tårtan i fredags kallade mamma på oss och frågade om vi kunde se vad som var fel med den, säger Emily till Telegraph och fortsätter:
  – Vi tänkte först ta bort dekorationen för vi visste inte om någon skulle ta illa upp, men sedan beslutade vi oss för att behålla den. Vi skrattade mest åt det hela.
 2. Den omtalade tårtan!


  Efter tårtmissen skrev mamma marie om händelsen på Facebook:
  "Ja du Moira, du utmärkte dig den här gången. Nästan gång jag önskar en blond flicka på toppen hoppas jag att min iPhone inte ändrar till en blind flicka. Jag måste säga att alla fick sig ett gott skratt, speciellt åt den vita pinnen. Tack så mycket för tårtan, den var både god och fantastiskt rolig."
 3. 11 tecken på att du är riktigt riktigt kär i någon

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!