Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Josefine serverade frukost till barnen – sedan insåg hon sitt äckliga misstag

När Josefine Cederholm från Bromölla serverade sina barn frukost slängde de undrande blickar på henne.
Snart förstod hon varför.
– Barnen skrattade mest. Vi slängde och började om, berättar hon.

På fredagsmorgonen var Josefine Cederholm, 26, från Bromölla stressad inför att hinna i väg med sina tre barn till förskolan och skolan. För att hinna med tänkte hon att hon skulle slå två flugor i en smäll.
– Jag var morgontrött, nyvaken och tänkte att jag skulle ge barnen frukost snabbt så att jag sedan kunde gå ut och dricka kaffe. Samtidigt ville katten ha mat, säger Josefine Cederholm.
Hon tänkte därför att ett sätt att spara tid var att hälla upp barnens frukost och kattmaten samtidigt.

  1. Hon tog fram skålarna och hällde upp maten. Sedan gav hon skålarna till barnen.

    – Största barnet tittade på mig och mest bara: ”Jaha”, berättar Josefine Cederholm. Då upptäckte hon sitt misstag. Hon hade hällt kattmat och laktosfri mjölk i barnens frukostskålar. Katten hade å sin sida fått chokladpuffar. – Jag blev inte förvånad. Jag tänkte mest att det var tur att inte katten åt chokladflingorna. Barnen hade kanske kunnat äta lite kattmat, säger hon.
  2. Men även om barnen fick vänta lite extra på sin frukost så var de nöjda ändå.

    – Jag tänkte att det var ganska hårda bitar och vi hade inte så gott om tid. Annars så hade de nog fått prova att äta kattmat, men vi behövde komma i väg. De skrattade mest, säger Josefine Cederholm. Hon lade upp en bild på ”frukosten” i en grupp på Facebook. På ett dygn har inlägget fått närmare 1 500 reaktioner. – Folk tyckte det var roligt. De skrattade och tyckte att jag bara hade kunnat skifta skålar så att katten fått kattmat och mjölk, för det hade den kanske tyckt var gott, säger Josefine Cederholm. Hon har också lärt sig en läxa. – Att inte mata djur och barn samtidigt.