Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ida skrev lapp om att hon skulle ha fest – grannens underbara svar fick hela huset att skratta

När Ida Friggerdal, 23, firade sin födelsedag varnade hon grannarna för att det kunde bli lite högljutt genom att sätta upp en lapp i hissen.

En granne tog det som en utmaning – och satte upp ett svar som har fått många att dra på smilbanden.

– Jag tänkte att det var en skön granne som ville skoja till det lite, säger Ida Friggerdal.

Lappar från grannarna brukar sällan innebära några goda nyheter. Antingen har någon kastat fimpar i barnens sandlåda, eller så är tiden i tvättstugan stulen igen.

Men när Ida Friggerdal, 23, skrev en lapp till sina grannar i hissen i Malmö var det bara en varning i all välmening:

”Kära grannar! I kväll vankas det kalas för mig som fyller 23 år. Hoppas att ni har överseende och ni är välkomna! Ring om ni vill komma eller om det stör er”, skrev hon på lappen. 

 1. Idas lapp till grannarna...

  Foto: PRIVAT
  Kanske var det vänliga tonen i meddelandet som gjorde det – eller så har Ida bara ovanligt kreativa grannar. En person fick nämligen för sig att skriva ett svar på Idas lapp och sätta upp den i samma hiss.

  – Jag skrev ju min lapp för mina grannars skull. Men plötsligt satt den andra lappen uppe, säger Ida Friggerdal.

  På lappen låter grannen ”Tuba-Tommy” hälsa att medlemmarna i Malmös tubaförening planerar en hemma hos-konsert morgonen efter Idas födelsedagsfest:

  ”Tubaentusiaster är morgonpigga och tänkte dra i gång klockan 07.30. Det kommer låta en del men så länge man inte har varit på fest dagen innan slipper man de värsta migränanfallen.”, skriver grannen på lappen.
 2. ... Och ”Tuba-Tommys” svar

  Foto: PRIVAT
  – Jag tänkte att det var en skön granne som ville skoja till det lite. Vi har försökt luska ut vem det skulle vara, men jag tror att det är grannen under oss, säger Ida Friggerdal.

  Födelsedagsfesten blev av i lördags kväll som planerat. Men den utlovade tubakonserten lös med sin frånvaro på söndagsmorgonen.

  Däremot verkar de dubbla lapparna ha skapat en tillåtande atmosfär bland grannarna.

  – Vi var 40 personer på festen, så det blev lite stökigt. Jag trodde faktiskt att någon granne skulle höra av sig i dag. Men jag tror att ingen kunde med att göra det efter att han skämtade till det. Det verkar som att han räddade min kväll, säger Ida Friggerdal.