Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför ska du inte ta på något som ser ut som Donald Trumps hår

Vi människor reagerar ofta när vi ser på pälsiga, fluffiga saker med att ta på dem. En kattunge? MÅSTE hålla. En hundvalp? Låt mig klappa!

MEN om du råkar på något som ser ut som om Donald Trump tappat sin frilla på marken så håll fingrarna i styr - den är nämligen giftig.

Självklart är det inte presidentkandidatens riktiga hår vi pratar om, utan larven Megalopyge Opercularis som bär smeknamnet "puss caterpillar" efter sin kattlika päls. Många har även uppmärksammat att larven ser ut som en tupé eller just Donald Trumps ikoniska frilla.

Men under den till synes mysiga pälsen finns giftiga sporrar, som injicerar ett gift som kan vara väldigt smärtsamt. Larverna finns i stora delar av USA och trivs bäst högt upp i träd där de förpuppas och senare kläcks som flanellmalar.

  1. Etnologen Don Hall beskriver känslan av att bli stucken av larven så här för National Geographic:

    "Det känns som ett getingstick fast värre. Smärtan blir omedelbart och snabbt värre efter att du blivit stucken, och kan till och med få ditt skelett att värka. Hur pass ont det gör att bli stucken beror på var du blir stucken och hur många taggar som fastnar i huden. Personer som blivit stuckna i handen har sagt att de känner det upp i axeln och att den kan vara i upp till tolv timmar."

    Så om du ser något med päls på marken, tänk efter en extra gång innan du gosar med det. Även om det inte är en larv den gången kan det ju vara Donald Trump själv - så det är nog bäst att låta bli!
  2. Se en video från USA Today om den lurviga larven här: