Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Catrin tröttnade på sina vuxna barns slarv – nu skrattar många åt hennes underbara toa-hyss

Alla föräldrar vet hur det är att städa upp efter barnen – även vuxna sådana. Och alla barn vet hur det är att ha föräldrar som påminner och tjatar om allt ifrån läxor till städning av rum, diskmaskinstömning och toalettbeteende. 

Familjen Hornbek från Vällinge är inget undantag, och när mamma Catrin tröttnade spelade hon in en utbildningsfilm till barnen. Nu hyllas hennes smarta idé. 

– I stället för att tjata om det vid köksbordet så tänkte jag att de får en film som de kan kolla på om och om igen, säger hon. 

47-åriga Catrin Hornbek bor tillsammans med barnen Rasmus, 24, Clara, 22, och August, 19. Som de flesta andra föräldrar så vet hon att det innebär en hel del jobb och plock i hemmet. 

– Under alla dessa år som jag har haft de här barnen så har de på något vis aldrig lärt att byta toalettrulle eller stänga locket efter sig eller stänga skåpet i badrummet, berättar Catrin.

 1. När tjat och uppmaningar om att skärpa sig inte bet på barnen fick Catrin en annan idé: Att spela in en film.

 2. Den lilla utbildningsfilmen utspelar sig i familjens badrum. Där visar mamma Catrin bland annat hur man slänger den gamla toarullen och sätter dit en ny.

 3. Hur man fäller upp och ned locket på toaletten.

 4. Och hur man använder deodorant.

  Reaktionen från barnen blev omedelbar. De har lovat att bättra sig, och nu hoppas Catrin att filmen ska göra livet något lättare. 

  – De känner väl igen sig, inte så mycket dottern, men sönerna känner väldigt väl igen sig. Sen funderar de på att göra en hämndfilm. De tycker jag är slarvig med mitt snus och mitt snorpapper, men jag har skärpt mig rejält efter de hotat och berättat det. Så jag hoppas de här får effekt, säger hon.

  Några som definitivt har reagerat är familjens vänner på Facebook. Hundratals personer har gillat det roliga klippet och i kommentarsfältet strömmar hyllningarna in. 

  ”Klockren, fast du kunde väl lagt till hur man hänger upp badlakan efter de torkat sig”, skriver en person som även lagt till en gråtskrattande emoji. 

  ”Super. Hoppas att denna är del 1 i en hel serie utbildningsfilmer för ungdomar”, skriver en annan. 

  Fler filmer kan det absolut vara tal om, säger Catrin.

  – Jodå, nu ska först det här sitta, sen har jag en plan om att lära dem att lägga sina smutsiga kalsonger i tvättkorgen och inte utanför. Så det finns planer för allt möjligt.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!