Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Svenska artisterna skulle ta coola bilder när de tankade bilen – dagen efter insåg de sitt misstag

Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir skulle bara stanna för att tanka lånebilen. Och för att slå två flugor i en smäll passade de på att ta lite stenhårda bilder. 

Det fanns bara ett litet problem, vilket uppdagades dagen därpå.

– Vi har skrattat så mycket åt det här, säger fotografen Märta Thisner, 36.

Det är ingen högoddsare att en och annan besökare höjde på ögonbrynen på bensinstationen i södra Stockholm i måndags kväll. Då klev nämligen två kvinnor i corpsepaint – den liksminkning som annars mest syns i black metal-kretsar – plötsligt ur en Toyota för att tanka.

Performanceduon Beauty and the Beast, eller Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir som de egentligen heter, hade varit ute och tagit bilder till sin kommande föreställning ”Dead”.

 1. Halla Ólafsdóttir tankar bilen

  Fotografen Märta Thisner, som också var med i bilen, såg ett gyllene fototillfälle och knäppte av ett par extra bilder med mobilkameran.

  – Vi hade varit i Skogskyrkogården och fotat på kvällen, och så skulle Halla skjutsa mig till tunnelbanan. På vägen stannade vi för att tanka, säger hon.
 2. Duon Beauty and the Beast på macken

  Foto: Märta Thisner

  Det var först dagen efter som de upptäckte misstaget. Bilen går på diesel, men under kvällen hade de tagit fel pump och fyllt tanken med 95-oktanig bensin.

  Ett säkert recept på hur man förstör en motor.

  – Motorn blir ju inte alls glad när det kommer fel drivmedel. Det skulle kosta Halla 6 000 kronor för att laga motorn, och hon hade inte råd att betala det här. Hon hade dessutom lånat den där bilen. Men då kom jag på att jag hade de fantastiska bilderna på när hon tankar fel, säger Märta Thisner.
 3. Fotografen Märta Thisner

  Foto: Märta Thisner
  Hon valde ut tre fotografier från när Halla Ólafsdóttir – i full liksminkning – tankar och postade dem på sin Facebooksida tillsammans med en uppmaning: för 200 kronor kunde den hugade köpa ett av fotona.

  Målet – att få ihop tillräckligt med pengar för att laga motorn – är redan passerat med råge.

  – Vi har redan sålt för många, vi har fått in 12 000 kronor. Så det här har utvecklats till en solskenshistoria, nu måste vi hitta någonstans att skänka pengarna. Pengarna kommer att gå till något gott syfte, kanske till någon annan som tankar fel, säger Märta Thisner och skrattar.
 4. Följ Expressen på Snapchat för mer kul.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!