Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Annika städade ur kylen hemma – ”monstret” hon hittade gjorde henne helt paff

När Annika, 49, skulle städa ur kylen möttes hon av en riktigt hårresande upptäckt.

Nu hoppas hon få hjälp med att hitta på ett namn åt sitt nya husdjur.

– Det ser ut som en tupé eller en skalp så jag funderade på något med Trump, säger Annika.

Annika, 49, hittade bunken med resterna från julen längt in i kylen i fredags. Det visade sig vara risgrynsgröt som fått sig en helt ny form. Men när hon tänkte diska ur den, så hade pumpen till det lilla huset i Klockrike slutat att fungera.

I stället lämnade hon bunken på diskhon och åkte iväg några dagar.

– Jag har inte ätit av den sen i julhelgen, men den blev ståendes i kylen som en del julmat blir, säger hon.

När hon öppnade bunken på nytt möttes hon av något helt annat än risgrynsgröt. Rödfärgade mögelsporer hade vuxit sig så långa att de nästan liknade ett litet djur, eller en tupé, berättar hon.

– Jag blev helt paff när jag möttes av hårmonstret. Jag hade inte förväntat mig det där lurvet, säger hon.

 1. Hon tog en bild på grötdjuret och postade den i Facebookgruppen "Family living – the true story". "Julen varar ända fram till påska... Men det gör minsann inte risgrynsgröten", skriver hon i inlägget som har fått mängder med uppskattande kommentarer.

  – Många har trott att det legat en hamster eller en marsvin i bunken. Andra har tyckt att det ser ut som Donald Trumps tupé, säger hon och skrattar.

  Möglig gröt lär inte stå speciellt högt upp på någons önskelista, men Annika har inte kommit sig för att slänga den än. Den står fortfarande kvar på diskbänken där hemma – dock med ett lock på för att inte katterna ska komma åt den.

  – Ja, jag ska väl slänga ut honom. Eller så sparar jag honom till påsk och ser om han hinner bli grön tills dess, säger hon.

  Honom?

  – Det ser ut som en tupé eller en skalp så det känns som en manlig gröt. Jag har funderat på att döpa honom till "Grötchen Trump" eller något liknande, men läsarna får gärna komma in med egna förslag, säger Annika.
 2. Här kan du rösta på vad gröten ska heta!