description: [image] omtalat, title: thu, 04 jun 2015 15:47:45 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se
description: [image] omtalat,  title: thu, 04 jun 2015 15:47:45 +0200 email: "oda fjeldstad (exp)" oda.fjeldstad@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

9 fantasier du garanterat känner igen om du hatar ditt jobb

Publicerad

Du går till jobbet varje dag. Varje dag. Så det är inte konstigt att du drömmer bort dig lite då och då. Särskilt om du verkligen hatar allt som har med ditt jobb att göra.

Du är inte ensam. Här är nio fantasier alla har när de hatar sitt jobb.

 • 1. Moonwalka ut ur kontoret när dagen är över  Eller ännu bättre: Lämna din avskedsansökan, säg något kaxigt till chefen du velat säga under hela anställningen, visa fingret och moonwalka ut medan du sjunger på Michael Jacksons låt "Smooth criminal".
 • 2. Välta skrivbordet


  Du ser hur chefen närmar sig din arbetsplats. Hen är alldeles röd i ansiktet och andningen går snabbt. Du vet att det handlar om sekunder innan du får en riktig utskällning. Lösningen? Välta ditt skrivbord samtidigt som du skriker "gör det själv då om det är så himla viktigt!"

 • 3. Iscensätta ens egen död


  Du lämnar jobbet som vanligt – men kommer aldrig tillbaka. Istället bokar du en resa till något exotisk ställe och försvinner från jordens yta. Ja, om du inte syns till på sociala medier och sms så kommer omvärlden automatisk att tro att du är död.
 • 4. Bränna ner byggnaden


  Denna fantasin är på gränsen – men det är ok, vi har alla haft den. Självklart skulle du kolla att inga personer var kvar i byggnaden, men ååååh va skönt det vore att se det jävla kontoret BRINNA!
 • 5. Knäcka en öl under arbetsdagen


  Visste du att det för några år sedan var vanligare att ta en öl till frukost än en kopp kaffe? Det var i och för sig i USA, men vi är ju så amerikaniserade ändå, så varför inte försöka få den trenden tillbaks? Ja – det skulle säkert bli en del skrivfel, interna tjaffs och kontorsromanser – men allt är ju faktiskt bättre än hur du har det just nu.
 • 6. Få din chef att börja gråta

  Helt enkelt för att du är så sjukt bäst att chefen grips av en obeskrivlig panik när du informerar hen om att du tänker säga upp dig.
 • 7. Den plötsliga insikten


  Ögonblicket där du plötsligt inser att du kastar bort ditt liv på ett jobb helt utan insikt. Alla dina drömmar från när du va ung går i repris i ditt huvud – självklart måste du DIREKT åka till ett naturreservat i Australien och rädda koalabjörnarna. Deras liv hänger på DIG OCH BARA DIG!
 • 8. Vinna på lotto


  DU ÄR RIK! Ingen mer slavlön, jobbiga kunder eller gnälliga konflikträdda chefer. Från och med nu av är du din egen boss. Lika bra att pensionera sig och flytta till en privat liten karibisk ö vart Johnny Depp och Beyoncé är de närmsta grannarna. Sa någon poolparty? Ja. Det var du. Hehe.
 • 9. Skrika att du hatar alla i högtalarsystemet för att sedan nonchalant gå iväg  Gaaah. Kunder, kollegor, chefer – kanske har du stört dig på dem sen dag ett, kanske har hatet sakta smygit sig fram. Men du tänker fan inte hålla det inne längre. Vem tror dem att dem är egentligen? Den uppsparade frustrationen tar sig bäst ut över högtalarsystemet – garanterat.
 • 19 bilder på folk som har det sjukt roligt på jobbet

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag