description: vänliga hälsningar, pearl åkesson reporter ? sociala medier-gruppen, expressen m: [ mailto:andreas.haggstrom@expressen.se ] pearl.akesson@expressen.se t: +46 (0) 73 633 79 30 title: wed, 03 jun 2015 16:20:39 +0200 email: pearl =?utf-8?b?w4vrzxnzb24gkev4cck=?= pearl.akesson@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se
description: vänliga hälsningar, pearl åkesson reporter ? sociala medier-gruppen, expressen m: [ mailto:andreas.haggstrom@expressen.se ] pearl.akesson@expressen.se t: +46 (0) 73 633 79 30 title: wed, 03 jun 2015 16:20:39 +0200 email: pearl =?utf-8?b?w4vrzxnzb24gkev4cck=?= pearl.akesson@expressen.se sender: "pictures" pictures@expressen.se

17 grejer som alla lättdistraherade personer kommer känna igen sig i

Publicerad

Är du lättdistraherad?

Hallå? Jo vi undrade om du är lättdistraherad..? Isåfall kommer du troligtvis känna igen dig i de här punkterna.. Hallå? Fokusera!

 • 1. När någon frågar om man fortfarande lyssnar och man egentligen redan kopplade bort för längesen. • 2. När man ska svara på ett meddelande men blir distraherad av flödet på Twitter och Facebook. • 3. När man kommer på sig själv med att sitta och titta ut genom fönstret istället för att jobba. • 4. Eller får syn på en undanglömd frukt på sitt skrivbord eller... • 5. När man tillslut försöker få saker gjorda på jobbet och en riktig snygging går förbi. • 6. När man har bråttom någonstans men får syn på ett riktigt snyggt plagg i ett skyltfönster. • 7. När man är mitt uppe i ett viktigt möte och man får en pushnotis på mobilen. • 8. När man kommer tillbaka till jobbet efter några veckors semester. • 9. När man fått ett långt mejl att läsa igenom men tröttnar redan efter fem meningar.

 • 10. När man går till affären för att handla en liter mjölk och kommer ut med mat till en hel armé.


 • 11. När man går hemifrån och upptäcker halvvägs att man har två olika skor på sig.

 • 12. När man blir omkörd av en fartdåre och för en sekund glömmer bort vad man gör.

 • 13. När man har en riktigt bra idé, tänker skriva ner den – något distraherar en och så har man glömt allt lika snabbt igen.


 • 14. När man börjar tänka på något helt annat under morgonmötet på jobbet.

 • 15. När... Åh är det där en ballong?! • 16. När det är fem minuter kvar av favoritserien och slutet är så spännande att...

 • 17. När du inser att du blivit lika distraherad när du läst den här listan som personen i fråga som gjort den... • 11 problem som alla med stora bröst kommer känna igen – nummer fem är en klassiker

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag