Vincent, 4, vaknade tidigt och överraskade mamma med frukost: "Åh nej, vad har han gjort"

Publicerad

När fyraårige Vincent vaknade före mamma Emma, bestämde han sig för att göra något fint för henne.

– Min första tanke var "åh nej, vad har han gjort nu?".

Men när Emma kom in i vardagsrummet värmdes hennes hjärta.

Grattis! Du har blivit viral!

– Haha, ja, eller snarare min son, säger Emma von Knorring, från Huddinge.

I måndags delade 32-åriga Emma en video i Facebookgruppen "Family Living – the true story". Där får vi möta hennes fyraåriga son Vincent och hans hemgjorda frukost som blivit en succé. Han bestämde sig nämligen för att göra en lite otippad frukost.

"Men underbara unge! En sån gång man bara skrapar mackan med ett stolt leende och äter", har en medlem i gruppen kommenterat.

Det var exakt det Emma gjorde.

Det var en lugn morgon när fyraåriga Vincent vaknade innan mamma Emma och bestämde sig för att kliva upp ur sängen.

– Jag är van vid att Vincent ibland går upp före mig och väntar i soffan tills jag får upp lillebror.

 • Bild: Privat.

  Just den här morgonen somnade Emma om, men efter en liten stund kom Vincent in i rummet med goda nyheter.


      – Han sa "mamma nu måste du gå upp,  jag har gjort frukost till oss".


      "Jaha", tänkte Emma som reste sig upp ur sängen, med målet inställd på
  vardagsrummet på undervåningen.


      – Min första tanke var så klart "åh nej, vad har han gjort nu?" Men det visade sig att det inte var något farligt. Det går inte att bli arg på något sånt där.


      I videon får vi följa med Emma nedför trappan. Väl nere ser vi fyraåriga Vincent och hans frukostkonstverk, som står redo på soffbordet.


      Två stycken mackor, med smör och kakopulver som pålägg.

 • Bild: Privat.

      – Han hade lagt handdukar som underlägg och var jättestolt och glad över resultatet. Så jag fick snällt äta upp mackan, skrattar Emma.


      I skrivande stund har videon på Vincents frukost fått över 200 kommentarer och 2 000 reaktioner.


      – Det var kanske inte den godaste mackan jag har ätit, men det var så gulligt av honom att göra det. Det värmde verkligen mitt hjärta.

  Det finns fortfarande hopp

  Det är första gången som Vincent har gjort något som detta, men Emma berättar att han är väldigt påhittig och kreativ.
     
      – Han gillar att plocka isär saker och sätta ihop dem, ta reda på hur saker funkar. Han har väldigt mycket fantasi så jag är inte förvånad.


      – Men jag kan inte bli något annat än glad och lycklig när han är så snäll och omtänksam som han ändå är. Även om det blev lite tokigt, så var det värt det.


      Ja – det är verkligen tanken som räknas!

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag