Världens modigaste man gör det alla har velat göra på flyget – sätesgrannens reaktion är oslagbar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Tävlingen är över. En man i USA är numera världens modigaste man. Det efter att ha fångat en våghalsigt beslut, ombord på ett flygplan, på film.

Föreställ dig att du sitter på ett flygplan...

Personen som sitter i sätet vid gången kan luta sig ut mot gången – och personen som sitter i sätet vid fönstret kan luta sig mot fönstret. Det är exakt så som det brukar se ut. Lägg därtill att personen närmast gången även har mer benutrymme.

Men vad ska då personen i mittensätet – som sitter mellan två personer, och som sitter trångt, och utan några egentliga fördelar – på ett flygplan göra?

De flesta verkar vara överens om att den stackars personen i mittensätet bör ha tillgång till de båda armstöden till vänster och höger som kompensation. En outalad regel, med andra ord. Det bör vara så. Det SKA vara så.

Det svåra är väl att faktiskt VÅGA roffa åt sig armstöden. Det kan ju liksom uppstå en "situation" och lite arga blickar.

Men det stoppade inte den här mannen vars videoklipp har blivit en supersnackis på nätet. Han filmar sig själv på ett flygplan när han gör precis det: Roffar åt sig det som egentligen tillhör honom. Alltså armstödet.

Det är mannen till höger här nedan. Vars sätesgranne sitter och lyxsover mot föstret. Så där som man får göra när man sitter vid fönstret.


Sedan tar mannen till höger rekordmycket mod till sig och SLÄNGER UPP armen för att preja ut sätesgrannens arm.

Något som sällan har fångats på video på det här viset. Ja, det påminner nästan om ett spännande avsnitt av "Mitt i naturen" i SVT där två av savannens hövdingar möts i en kamp.


Däremot väcker mannen sin sätesgranne och... ja, en så kallad "situation" uppstår.

Hög igenkänningsfaktor och hysteriskt roligt.

Kolla blicken!


Klippet inifrån flygplanet har fått miljontals visningar det senaste dygnet och även diskuterats i diverse nyhetsprogram. Och frågan om flygplansetikett har återigen blivit aktuell.

Vissa menar dock att mannen till höger enbart är otrevlig och snarare förtjänar en ordenlig smocka...