Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ussi tröttnade på kladdet från tandkrämstuben – kolla in hennes smarta lösning

Ussi Hedenskog tröttnade på att handfatet alltid var kladdigt av tandkräm. Då kom hon på en lösning – som gjort tandborstningen till ett rent nöje.

– Jag har tänkt ta patent på det, säger hon.

I veckan testade Ussi Hedenskog, 47, en idé som hon har funderat på under en lång tid. I stället för att låta tandkrämen vara kvar i tuben, tömde hon den i en tvålpump.

– Jag tycker helt enkelt inte om tandkrämstuber. Jag tycker att det är bökigt, det är svårt med barnen och det är skitigt. Och det finns ju pump till allt annat, säger Ussi Hedenskog.

Det som behövs för att göra tillvaron vid handfatet mindre kladdig är en tub med tandkräm och en vanlig tvålpump. Sedan trycker man helt enkelt tandkrämen ner i behållaren.

– Hittills har det funkat bra. Det var det jag tyckte var så spännande från början, för att se om det fungerar överhuvudtaget, säger Ussi Hedenskog.

 1. Så här ser uppfinningen ut.
  Det kan vara bra att inte ta en tandkräm som är alldeles för seg. Men den Ussi Hedenskog använde fungerade bra.
  – Jag använde bara en helt vanlig som jag köpte på Rusta. För jag tänkte att jag måste ju testa med någonting som inte ruinerar mig, säger hon.

  Tandkrämstuben har varit mycket uppskattad hemma hos henne. Speciellt barnen har gillat den.

  – De tycker att det är helt fantastiskt, säger Ussi Hedenskog.
 2. Ussi Hedenskog är nöjd med sin lösning.
  Hon lade också upp en bild på sin uppfinning i en inredningsgrupp på Facebook. På två timmar hade närmare 350 personer gillat inlägget.
  – Jag lade ut det mycket för att se om det fanns ett intresse. Jag tror på det och det är högt och lågt. Vissa tycker att det är skit, men de allra flesta tycker att det är bra. Att det är en rolig idé och undrar varför ingen annan kommit på det innan, säger Ussi Hedenskog.