Sophie Tanner gifte sig med sig själv 2015. Foto: Sophie TannerSophie Tanner gifte sig med sig själv 2015. Foto: Sophie Tanner
Sophie Tanner gifte sig med sig själv 2015. Foto: Sophie Tanner
Och kastade buketten, som sig bör. Foto: Sophie TannerOch kastade buketten, som sig bör. Foto: Sophie Tanner
Och kastade buketten, som sig bör. Foto: Sophie Tanner
Men... hon har varit otrogen mot sig själv sedan dess. Foto: ITVMen... hon har varit otrogen mot sig själv sedan dess. Foto: ITV
Men... hon har varit otrogen mot sig själv sedan dess. Foto: ITV

Sophie, 38, gifte sig med sig själv – nu har hon varit otrogen mot sig själv...

Publicerad

Hon lovade sig själv evig trohet.

Det gick så där.

Men någon skilsmässa är inte i sikte.

För drygt två år sedan tog Sophie Tanner, 38, från Brighton, i England, ett drastiskt och ovanligt beslut:

Hon gifte sig med sig själv och det hela skedde under traditionella former med brudklänning, bukett och en härlig ceremoni med vänner och bekanta närvarande.

Hon lovade sig själv evig trohet.

"Bröllopsdagen var den bästa dagen i mitt liv", har Sophie Tanner beskrivit sitt bröllop i en krönika på nyhetskanalen BBC:s hemsida.

Sophie Tanner kastar buketten, som sig bör.Foto: Sophie Tanner

Hade en "affär"

Men... det har varit lite trouble in paradise, visar det sig. Daily Mail, Metro, Independent, Mirror och en rad brittiska tidningar rapporterar om att 38-åringen varit otrogen mot sig själv.

Det är så hon själv beskriver det.

Sophie Tanner avslöjade det hela i tv-programmet "This Morning". Där berättade Sophie Tanner att hon varit i ett fem månader långt förhållande med en annan man som vid tidpunkten levde polyamoröst, det vill säga med flera samtidiga kärleksrelationer, med samtycke från alla inblandade.

Deras förhållande var däremot allt annat än bra och hälsosamt, och slutade dramatiskt.

En rolig detalj i det hela är dock att mannen i fråga gifte sig med sig själv efter förhållandet med Sophie Tanner.

Sophie Tanner berättade om "affären" i ITV:s "This Morning".Foto: ITV

Fick kritik från tv-tittare

I tv-programmet "This Morning" säger Sophie Tanner att äktenskap med sig själv inte innebär att man ska vara en nunna resten av livet, utan det handlar om att sätta sig själv i första hand, att i första hand bry sig om sig själv – och undvika dåliga, ohälsosamma relationer, samt lova att hålla sig till de reglerna, skriver Independent. 

Men den korta relationen med mannen var allt annat än bra.

Förhoppningsvis överlever Sophie Tanner otrohetsaffären och kan förlåta sig själv. Otrohet är alltid jobbigt, ändå.

Efter hennes medverkan i tv-programmet har tittare uttryckt sig negativt kring Sophie Tanners syn på livet.

"Gifter sig med sig själv och har sedan en affär... vart är den här vägen på väg?" frågar sig en person på Twitter.

"Jag är säker på att du kan älska dig själv utan att faktiskt... gifta dig med dig själv. Vilken fars", skriver en annan.

"Gifta sig med sig själv... nej, nu räcker det, jag byter kanal", skriver ytterligare en person på Twitter.

Någon skilsmässa är dock inte aktuell, säger Sophie Tanner.

– Att gifta sig med sig själv är en livslång plikt att ta hand om sin egen lycka, så skilsmässa är inget alternativ, säger hon i det omtalade tv-programmet.

Sophie Tanner i ITV:s "This Morning".Foto: ITV.

Dålig erfarenhet av förhållanden

Sophie Tanner har tidigare berättat om varför hon gifte sig med sig själv.

"Jag har haft min beskärda del av katastrofala förhållanden. Jag blev jättekär i min förra partner. Jag sveptes verkligen med. Men 18 månader senare var det över. Han var otrogen mot mig med en vän till mig. Smärtan var gräslig", skrev hon i en krönika, och fortsatte:

"Efter att jag hittat tillbaka till mig själv igen efter uppbrottet tänkte jag: Vad kan vara mer romantiskt än att visa mig själv och alla andra att jag förtjänar det här, den ultimata dagen? Jag behöver inte stå ut med dåliga män, eller ständigt leta efter "den rätte". Kanske jag är min "rätta"?

Sagt och gjort.

Under bröllopet avlade Sophie Tanner löften.

"Jag lovade att bemöta mina besvikelser, acceptera mina misslyckanden, vara min egen bästa vän tills döden skiljer oss åt, men också vara den bästa möjliga människan jag kan vara och fira min framgång", förklarar hon.

Efter att bröllopslöftena lästs upp högt fick Sophie Tanner den klassiska frågan och svarade:

– Ja.

"En viktig ceremoni"

Och någon skilsmässa är alltså inte aktuell.

Däremot är det viktigt på att påpeka att giftermålet alltså inte är juridiskt giltigt i Storbritannien.

Utan äktenskapet är snarare symboliskt.

"Mitt giftermål erkänns inte i Storbritannien men för mig var det en viktig ceremoni som demonstrerade hur mycket jag anförtror mig till självkärlek", skriver Sophie Tanner.

Kolla när Sophie Tanner berättar om sitt äktenskap med sig själv i tv-spelaren nedan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag